RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Barnas London fra A til Å

Sist oppdatert:
Ta med barna på storbyferie i sommer. I London mangler det ikke på barnslige gleder.

(SIDE2): London er kjent som et mekka for både fotballentusiaster og kvinner med sort belte i shopping. Dinosaurer, leketøysbutikker og fornøyelsesparker gjør storbyen til et paradis, også for de minste.

Her har tipsene fra dinlondonguide.no – fra A til Å.

Akvariet i London ligger like ved Big Ben og London Eye og inneholder mer enn to millioner liter vann. Få nærkontakt med mer enn 350 forskjellige arter og adopter gjerne din egen hai eller en annen fisk. Inntektene går til forskning og annet arbeid til dyrenes beste.

Buss, og da en dobbeltdekker, er en type sightseeing i London som alle barn setter stor pris på. The Original London Sightseeing Tour kjører deg til kjente landemerker som Big Ben og Tower Bridge. Billetten er gyldig i 24 timer og du kan hoppe på og av bussene som det passer deg.

Cartoon Museum er Londons første tegneseriemuseum, og inneholder britiske tegneserier, karikaturer og tegneseriekunst fra det 18. århundre og frem til i dag. The Cartoon Museum åpnet dørene i februar 2006 og ligger i Bloomsbury, like ved British Museum.

Duck Tours er en av mange ulike sightseeingturer i London. The London Duck Tour fungerer både som buss og båt. Etter å ha kjørt forbi London Eye, Big Ben, Trafalgar Square og Buckingham Palace befinner du deg plutselig midt ute i Themsen, fortsatt sittende i den gule «Duck-bussen», som nå fungerer som båt.

Englands største kino heter The BFI London IMAX Cinema og har et vanvittig lerret på 20 ganger 26 meter. Opplevelsen blir ikke mindre av det lydsystem på 11.600 watt. Kinoen sender ofte filmer i 3D-format, tegnefilmer og barne- og familiefilmer.

Fotballdrakter til både små og store finner du på Soccer Scene. Butikken ligger midt i Oxford Street og selger originale drakter og supporterutstyr. En Tottenham, Arsenal, Liverpool eller Manchester United hjemmedrakt koster rundt 40 pund. Fotballdrakter selges i alle størrelser, både til små og store barn.

Greenwich Foot Tunneler som navnet antyder en tunnel som fører deg til fots fra den ene siden av elven Themsen til den andre. Tunnelen er i underkant av 400 meter lang og 15 meter dyp. Tunnelen går fra Cutty Sark Gardens til Islands Gardens på The Isle of Dogs og ble opprinnelig bygget for at innbyggerne i Sør-London skulle kunne arbeide på den andre siden av elven.

Hamleys er en av verdens største leketøysbutikker. Varehuset har fem etasjer med et vanvittig utvalg av leker til barn i alle aldre. Butikken har egne ansatte som har i oppgave å underholde kundene med demonstrasjoner av ulike leketøy, noe som gir leketøysgiganten den helt unike atmosfæren.

International Magic Studio er butikken for alle barn og unge som ønsker seg litt magi i ferien. Her finner du alle mulige former for tryllesett og tilbehør til en ekte tryllekunstner. Kanskje er det her Harry Potter kjøper noe av utstyret sitt. Det er i alle fall en guidet Harry Potter-tur i denne butikken.

Jack the Ripper har skremt barn og voksne i over hundre år. En guidet rundtur i områdene hvor drapene skjedde på slutten av 1800-tallet har en aldersgrense på 14 år, og er kanskje et alternativ for tenåringene på storbyferie.

Karnevalet i Notting Hill finner sted i slutten av august og regnes som det største karnevalet i Europa. En million mennesker i de koselige gatene i Notting Hill gir karnevalet en helt egen stemning.

Legoland finnes ikke bare i Danmark, men også like utenfor London. I Windsor består Legoland av over 47 millioner legobrikker. Her finnes over 50 ulike underholdningstilbud til barna, og noen av de mest populære attraksjonene er «The Driving School», «Pirate Falls», «Dragon Coaster» og «The Rat Trap».

Madame Tussauds trenger kanskje ingen nærmere beskrivelse. Dette er en verdenskjent attraksjon med en fargerik historie bak seg. I over 200 år har Madame Tussauds vist frem sine fabelaktige voksdukker, basert på kjente personligheter.

Namco Station ligger tvers over Big Ben og inngangspartiet deles med en McDonalds restaurant like ved London Eye. Hva med en bowlingbane med et helt spesielt gulv som gjør at du ikke behøver egne bowlingsko. Det mest populære er likevel de 150 interaktive videospillene og simulatorene, hvor du både kan stå på ski og ri på hest.

OmvisningBBC Television Centre er en stor opplevelse for både små og store. BBC er et av verdens største og mest kjente TV-selskap. En guidet tur på BBC varer i underkant av to timer og du får en omfattende omvisning i flere studio hvor kjente engelske TV-program er blitt spilt inn. Her kommer du blant annet bak kulissene til tidligere programmer som Hotell i Særklasse og Monty Phyton.

Pizza Hut, Planet Hollywood, McDonalds og Hard Rock Café er noen av favorittspisestedene for barn i London. Totalt finnes det mange hundre avdelinger av disse kjedene med junkfood bare i sentrum av London.

Queen of England sine kronjuveler er en av Londons største turistattraksjoner som du finner trygt bevoktet på Tower of London. Dette slottet har en helt unik posisjon i Englands historie og har hvert år over 2.5 millioner besøkende. Tower of London er også kjent for sine seks sorte ravner som bor på området.

Rainforest Cafe skryter av å være den største røykfrie restauranten i London sentrum. Rainforest tilbyr en variert meny bestående av hovedsakelig amerikanske og tropiske retter laget av de ferskeste ingredienser. Kombinert med den helt spesielle og unike atmosfæren og innredningen gjør et besøk på The Rainforest Café til en minnerik opplevelse.

Science Museum ligger i South Kensington og er ett av verdens mest interaktive museer. Museet arrangerer til enhver tid spennende, lærerike og underholdende opplevelser for barna. Sjekk ut museet sin hjemmeside for å finne ut hvilke arrangementer som finner sted når du skal til London.

Thorpe fornøyelsespark er en av Englands største og lett tilgjengelig med tog fra London sentrum. Her stortrives barna med ubegrensede muligheter av berg- og dalbaner, tømmerfoss og utallige andre nervepirrende og underholdende aktiviteter. Med navn som Detonator, Rush og Slammer ligger listen høyt på hva magen og nervene kan tåle.

Utkledningskostymer som Zorro, Supermann, Batman, Dracula eller andre superhelter og filmikoner er noe barn og unge setter stor pris på. Kostymer som dette kan kjøpes på Angels Fancy Dress. Dette er en stor butikk med hele 6 etasjer med et rikelig utvalg av kostymer og tilbehør. Butikken er den største i hele verden som har spesialisert seg innenfor film- og TV kostymer.

Varmluftsballong over London er en stor opplevelse for både små og store. Virgin Balloonflights heter selskapet som tilbyr spennende turer over hele London i en såkalt varmluftsballong som sikkert mange barn har sett på tv. Dette er ikke noen billig fornøyelse men garantert en minnerik og annerledes sightseeingtur.

Windsor Castle er den mest kjente bygningen i Storbritannia. Slottet er det største av de bebodde i verden og har vært et hjem for kongefamilien i over 900 år. I 1992 ble deler av slottet ødelagt i brann, men nå er restaureringsarbeidet ferdig. Kanskje ser du dronningen i et av vinduene når kongefamiliens eget flagg vaier fra flaggstengene.

Xbox, Playstation og tusenvis av spill og spillekonsoller finner du blant annet på Oxford Street hos HMV og Virgin Megastore. Her kan barna vandre i timevis på leting etter spill og tilbehør til de ulike spillekonsollene som finnes på markedet. Begge butikkene har flere etasjer med blant annet CD-er, DVD-er og alle typer elektroniske spill.

York, Bath, Cambridge og Oxford er fire byer som ligger like utenfor London og som alle tilbyr spennende aktiviteter for barn. I nærheten av Oxford ligger Roald Dahl Museum and Story Centre. I York ligger blant annet The Bluewater Center som med sine 350 butikker er et av Europas største shoppingsenter.

Zoologiskhage eller London Zoo som det heter ble åpnet i 1828 og hadde allerede den gang en imponerende samling av eksotiske dyr fra hele verden. 112 av de 650 dyreartene som finnes her er såkalte truede dyrearter. I denne fantastiske dyrehagen finnes over 5000 dyr.

Ære være Londons mange historiske museer som er til stor glede for både barn og voksne. Natural History Museum og London Transport Museum er to av de mest barnevennlige museene som finnes i storbymetropolen.

Øynene får mye å hvile på oppe i verdens største pariserhjul – The London Eye. Dette er sammen med Madame Tussauds den største og mest populære turistattraksjon i hovedstaden. De fleste har hørt om dette enorme pariserhjulet som frakter passasjerene hele 135 meter høyt opp i luften med en unik utsikt over store deler av London.

Åååå som det kribler i magen på berg og dalbanen i Chessington Zoo. Dette er en stor zoologisk dyrehage og fornøyelsespark like utenfor London. Her arrangeres det jevnlig egne show med pingviner, apekatter, sjøløver og papegøyer.

Les mer om ferie og reise her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere