RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Barneavdelingen i Kristiansund gjenåpner

TRAGEDIE: Sykehusansatte var blant dem som tente lys i spontanmarkeringen utenfor Kristiansund sjukehus søndag kveld.
TRAGEDIE: Sykehusansatte var blant dem som tente lys i spontanmarkeringen utenfor Kristiansund sjukehus søndag kveld. Foto: Trygve Strand Joakimsen (Tidens Krav)
Sist oppdatert:
Barneavdelingen i Kristiansund skal åpnes igjen i helgene etter at en ti måneder gammel gutt døde. Det har styret i Helse Møre og Romsdal besluttet, ifølge TV 2.

Det var den enstemmige fullmakten styret i Helse Møre og Romsdal ga toppsjef Dag Hårstad onsdag formiddag.

- Det bildet som er skapt er at ordningen skaper utrygghet, særlig knyttet til transport. Denne utryggheten er i kollisjon med verdiene våre, uavhengig av hvilke konklusjoner helsetilsynet drar. Vi kan heller ikke utelukke en sammenheng mellom helgestengt avdeling og dødsfallet, sa Hårstad før han skisserte sitt forslag til kortsiktige og langsiktige tiltak.

Les også: Spedbarn døde: Tilsynet åpner sak

Les også: Foreldrene sendte bekymringsbrev om lang reisevei - så døde Sebastian i helikopteret

Kan ikke love at det skjer til helgen

- Vi vil gjeninnnføre barnelege på vakt på helg. Det skal også være pleiepersonell på barneavdelingen, og vi skal styrke ambulansekapasiteten. Det blir vanskelig å komme i gang raskt, men jeg ber jeg om fullmakt til å sette i gang så snart det er praktisk mulig. På lang sikt er det naturlig å ta evalueringen av ordningen når helsetilsynet er ferdig med sin vurdering. I den evalueringen ønsker jeg at vi skal ha som utgangspunkt at det utredes en syvdagerspost som e tilpasset behov og sesong. Jeg vil også bruke eksterne krefter i denne evalueringen. Hensikten er å sikre et robust, kvalitativt tilbud til barna, sa Hårstad.

- Det vil ta tid å skaffe tilstrekkelig bemanning. Jeg kan derfor ikke love at det skjer allerede til helgen. Men dette skal vi få til. De ansatte er i hvert fall veldig positive, sa Hårstad.

- Ikke god prosess

- Det er ingen skam å snu. Det er en veldig klok tankegang å ha med seg. Jeg opplever at direktøren nå tar kritikken fra brukerne våre til etterretning. Siden styret gjorde sitt vedtok i fjor sommer har ting gått forferdelig fort og prosessen har ikke vært god. Det er ikke kvalitet når barn skrives inn på mandager som burde vært skrevet inn i helgen, sa Trine Sevaldsen, ansattrepresentant fra Kristiansund.

- Jeg er veldig takknemlig for innstillingen fra administrasjonen. Det er en del proforma-ting som må på plass. En tredel av de ansatte er nedbemannet, og det krever penger å få alt på plass igjen, det må styret være klar over, la hun til.

Opptatt av framtidig rekruttering

Hun trakk også et framtidsperspektiv for det pediatriske tilbudet i Nordmøre og Romsdal.

- Idefaserapporten sier at vi skal ha med oss et døgntilbud i det nye sykehuset. Skal vi sikre rekruttering til et slikt tilbud, er dette den eneste måten vi kan oppnå det på, sa Sevaldsen.

De andre som tok ordet i debatten støttet både Hårstad og Sevaldsen. Diskusjonen besto i hvordan vedtaket skulle formuleres for å gi administrasjonen tilstrekkelige fullmakter.

- Styret har nå vist at vi er villig til å lytte og snu i tide, mente styreleder Stein Kinserdal.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere