Barnebok om terrorisme

Etter å ha skrevet bok om hvordan han opplevde 11. september, bestemte NRK-journalisten Sindre Mekjan at også barn burde lese om slikt.

01.02.06 11:44

Mekjan er journalist og har jobbet i kulturavdelingen i NRK i en årrekke. I debuterte som forfatter med boka «Liberty St» i 2003 som beskriver hvordan han opplevde angrepet mot World Trade Center med egne øyne.

Denne våren utkommer «Fille fra Eventyrland» på Damm forlag. Boka er en fantacyroman og handler om en 12 år gammel jente som bor sammen med familien i en skute i Sjørøverland som er en del av Eventyrland. På plassen i Eventyrland bygges noe hemmelig under en presenning. Fille og vennene finner ut at de vil finne ut hva det er, og vikles inn i en historie der alt som før virket kjent og trygt forandrer seg.

- Engasjerende

Boka har klare refereranser til krig, terror, fundamentalisme, 11. september og selvmordsbombing.

- Mekjan har tatt de verste aspektene ved verden vi lever i inn i en barnebok, og skapt en svært drivende, engasjerende og spennende fortelling, forklarer forlaget.

- Ikke skjerme barna

Forfatteren selv bor for tiden i San Fransisco og forklarer det alvorlige temaet med at likevel ikke kan skjerme barna sine mot det som skjer i verden.

- Vi lever i en utsatt verden. Jeg kan skru på radioen i to sekunder mens jeg leter etter musikk og høre at 50 mennesker er drept i et bombeangrep. [ ... ] De tror at det er noe som skjer rett nede i gata og skal ramme dem og familien deres når som helst. Derfor er det viktig for dem å ha noen å snakke med disse tingene om, sier han til Aftenposten.

Boka om Fille blir utgitt i en trilogi.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.