RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Barneby bygges i Loddefjord

SOS-barnebyer skal bygge 8 hus i Loddefjord for barn som trenger fosterhjem.

Husene skal ha plass til 35 barn som skal bo permanent i husene sammen med SOS-foreldre. Byggestart vil være 2006 og husene skal stå ferdig i 2007.

Bakgrunnen for denne beslutningen er blant annet SOS-barnebyers mangeårige samarbeid med Stor-Bergen Boligbyggelag. Barnebyen vil bli bygget etter mønster fra Finland, hvor det har eksistert barnebyer i nærmere 40 år. De finske barnebyene kan vise til meget gode resultater, skriver SOS-barnebyer på sine hjemmesider.

I forbindelse med byggingen søker SOS-barnebyer etter SOS-foreldre. Det finnes ingen formelle krav til å bli forelder, men de som blir ansatt må bo 24 timer i døgnet i barnebyen.

Barnebyer fungerer noe annerledes enn barnehjem og fosterhjem. Barna bor i flere hus permanent, og i motsetning til fosterhjem, behøver ikke barnet flytte hvis fosterforeldrene ønsker å avslutte fosterforholdet. I barnebyen må de voksne flytte ut hvis de ønsker å slutte. Også søsken vil få bo sammen, noe som er vanskelig i barne- eller fosterhjem.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere