Barnedrapssiktet brite fortsatt i varetekt

Oslo (NTB): Den britiske mannen som er siktet for medvirkning til drap på ekskjærestens 15 måneder gamle datter, er varetektsfengslet i åtte nye uker av Oslo tingrett.

Under fengslingsmøtet i Oslo tingrett tirsdag krevde forsvareren hans, advokat Niels-Christian Schelver Petersen, at klienten skulle løslates fram til saken kommer opp for retten, trolig en gang til høsten.

- Retten delte ikke den oppfatningen, sier forsvareren, som ikke er overrasket over avgjørelsen.

Den 34 år gamle briten ble utlevert til Norge i desember og har sittet i varetekt siden. Ekskjærestens hans, en kvinnelig norsk statsborger på 27 år, er siktet for drap på datteren. Mens kjæresten fulgte med via videosamtale, skal kvinnen ha holdt det lille barnet opp ned i en bøtte med vann til det sluttet å puste. Ambulanse ble tilkalt, men jenta døde dagen etter på Rikshospitalet. Moren har hevdet at hun gjorde dette etter råd fra kjæresten for å oppdra jenta.

- Det pågår fortsatt full etterforskning i saken. Han har forklart seg i to avhør forrige uke og skal i et nytt avhør torsdag. I avhørene begrunner han hvorfor han ikke erkjenner straffskyld. Han erkjenner ikke medvirkning til drap, verken faktisk eller juridisk, sier advokaten.

34-åringen har tatt betenkningstid, men kommer trolig ikke til å anke kjennelsen fra tingretten, opplyser advokat Niels-Christian Schelver Petersen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.