*Nettavisen* Nyheter.

Barnefar pågrepet etter funn av dødt spedbarn

Foto: Terje Næss (NTB Scanpix)

Lege varslet om dødsfallet.

27.11.13 19:24

En barnefar er pågrepet etter at et barn på cirka ett år ble funnet død i Vanvikan i Leksvik kommune i Nord-Trøndelag onsdag ettermiddag.

- Det var en lege som varslet politiet om dødsfallet klokken 12.40, opplyste politistasjonssjef Snorre Haugdahl ved Steinkjer politistasjon på en pressekonferanse onsdag ettermiddag.

Politiadvokat Trude Skogen i Nord-Trøndelag politidistrikt sier til Nettavisen at politiet driver taktisk og teknisk etterforskning på åstedet.

- Etterforskningen er helt i startfasen, så det er foreløpig lite vi kan si. Men på bakgrunn av opplysninger og funn på åstedet etterforskes saken som et mistenkelig dødsfall. Det er en svært alvorlig sak, og vi har satt i så store ressurser vi kan, sier Skogen.

Hun kan foreløpig ikke gi opplysninger om den siktede faren, det avdøde barnets mor eller bakgrunnen for at legen besøkte familien.

Har du tips eller bilder til saken? Kontakt Nettavisen på vaktsjef@nettavisen.no

29-åring pågrepet
Barnet er ifølge politiet cirka ett år gammelt, og det er barnefaren som er pågrepet. Den 29 år gamle mannen var 15-tiden på vei til Steinkjer for avhør.

Kommunen er varslet om hendelsen og er klar med sitt kriseteam.

- Barnevernet er koblet inn i saken. Det er naturlig i en slik situasjon, sier ordfører Einar Strøm i Leksvik til NTB.

Han har vært i kontakt med politiet om saken.

- Politiet har de nødvendige ressurser på stedet, men det er usikkerhet rundt hva som har skjedd, sier Strøm.

Barnefaren vil ifølge Trønder-Avisa bli siktet, men hva siktelsen går ut på, er foreløpig ikke kjent. Barnets mor er blitt tatt hånd om av politiet og også hun skal avhøres senere onsdag ettermiddag.

Det vurderes fortløpende om Kripos skal kobles inn i saken.

Politiaksjon
- Politiet er i Vanvikan i forbindelse med mistenkelig dødsfall. Pressekonferanse om saken hos politiet Statens hus, Steinkjer kl. 14:45, skrev Nord-Trøndelag politidistrikt på Twitter tidligere onsdag ettermiddag.

Politidistriktet får bistand fra Sør-Trøndelag politidistrikt i etterforskningen av saken.

Det er varslet en ny pressekonferanse om saken klokken 18.00.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.