*Nettavisen* Nyheter.

Barnefotball i fokus

Vålerenga øker satsningen på de yngste.

13.07.09 11:14

Se mer om satsningen på VIF TV

Klaus Pettersen jobber med sportslig utvikling av barneavdelinga i Vålerenga, og nå satses det som aldri før på barnefotballen i klubben.

- Vi har kommet i gang med en frisk og god satsning på barnefotballen. Det gjelder alle fra 5 til 12 år. Vi har fått inn fem trenerkoordinatorer og satser veldig på barnefotballen nå, sier Pettersen til VIF TV.

- Før var det veldig tilfeldig hva det ble trent på. Nå har vi har satt opp en skoleringsplan som viser tydelig hva en tiåring skal kunne, en tolvåring skal kunne og så videre.

Målsetningen med satsningen er å finne de gode talentene tidlig og gi alle en riktig utviklingskurve underveis.

- Dette er jeg sikker på vil gi bedre Vålerenga-spillere i fremtiden. Ser man på de store europeiske landene som er dyktige på spillerutvikling så prioriterer de 8 til 12 år ekstremt mye. Da er man i den motoriske gullalderen og da lærer man seg fotballferdigheter fort, forklarer Pettersen.

Brocken imponert

David Brocken jobber som barne- og ungdomskoordinator i Frigg, en av klubbene som er med i Breddeprosjektet til Vålerenga og Hafslund.

- Jeg var positivt overrasket over invitasjonen i forhold til Breddeprosjektet, sier Brocken til VIF TV.

- Jeg har sett at de plukker om noen ideer som vi også snakket om når jeg var i klubben. Jeg tror du må investere i ungdommen, for dette kan være de neste Vålerenga-spillerne.

Brocken har sett og opplevd prosjekter ute i Europa og har god erfaring på ungdomsfotball.

- Dette er en god start i forhold til hva jeg har sett andre steder. Man må vokse med prosjektet sitt og evaluere underveis. Også fordi man jobber tett med mindre klubber, hvor det gjerne er store talenter, og kan følge opp unge spillere og tilby de fasilitetene og kvaliteten man har på treningene i Oslo. Da blir ikke talentene tapt.

Se mer om satsningen på VIF TV

Klikk på bildet for å forstørre.

Klikk på bildet for å forstørre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag