*Nettavisen* Nyheter.

Barnehage: – Fortvilt situasjon for alle

Barnehagen i Tromsø der en ansatt er siktet for en rekke overgrep, beklager den fortvilte situasjonen som både barn og foreldre har havnet i.

– Vi beklager på det sterkeste den fortvilte situasjonen alle involverte nå befinner seg i. Spesielt tenker vi på barna som ikke har opplevd den tryggheten de skulle hatt, og foreldrene som nå lever i uvisshet om hva som har skjedd, skriver barnehagen i en uttalelse gjennom Private Barnehagers Landsforbund (PBL).

LES OGSÅ: Barnehageansatt siktet for overgrep mot elleve barn

Barnehagen sier de ansatte har omtrent like mange spørsmål som foreldrene, og at de håper å få svar på dem når politiet er ferdig med etterforskningen av den omfattende saken.

Roser politiet

– Vi ønsker å gi ros til politiet for svært rask håndtering, og ikke minst profesjonalitet i forhold til å gi informasjon direkte til foreldre og ansatte. Tromsø kommune har også stilt opp med kompetanse og hjelp, skriver barnehagen.

– Barnehagens hovedfokus er at barn, foreldre og ansatte blir ivaretatt på en best mulig måte ut ifra hver enkelt sine behov og ønsker. De ansatte har stilt opp på en fantastisk måte – og det er viktig for oss å ta vare på dem for å kunne levere et godt barnehagetilbud til beste for barna fremover, skriver barnehagen videre.

LES OGSÅ: Siktet barnehageansatt erkjenner overgrep

Kriseteam

Lederen for PBLs kriseteam, viseadministrerende direktør Jørn Tommy Schjelderup, var onsdag i Tromsø for å bistå den aktuelle barnehagen.

– PBL har for mange år siden sett behovet for å hjelpe barnehager som kommer i krisesituasjoner, og kriseteamet er inne og bistår barnehagen i denne krisen, opplyser Schjelderup.

LES OGSÅ: Barnehageansatt siktet for seksuelle overgrep

PBL er en landsomfattende interesse- og arbeidsgiverorganisasjon for private barnehager. Organisasjonen har rundt 2.000 private barnehager som medlemmer.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.