Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Barnehage anmeldt for tortur

Foto: Hege Frostad Dahle (Jarlsberg Avis)
Gaupås barnehage i Holmestrand er anmeldt for tortur av en 5 år gammel gutt.

Det er advokat Thea W. Totland som har kommet over saken i forbindelse med en pågående barnevernssak, som har levert anmeldelsen til politiet i Vestfold.

Ved siden av den lokale barnehagen er også Barnevernstjenesten i Røyken kommune og Glenne regionale senter for autisme også anmeldt for det samme - alle med begjæring om etterforskning, tiltale og straff.

- Jeg har i mine år som advokat i barnevernssaker neppe vært borte i en verre sak, sier advokat Totland til Jarlsberg Avis.

- Omfattende toalettregime
Bakgrunnen for saken er at gutten, som er autist, ikke ville tisse i barnehagen.

Han hadde hatt helt vanlig vannlating til han ble fire år. Som følge av dette påla Glenne senter og barnevernstjenesten Gaupås barnehage å sette i gang et omfattende toalettregime for 4-åringen. Han måtte sitte på et voksentoalett i 10 minutter, deretter var det - i følge anmeldelsen - en halv times pause før han ble satt på toalettet igjen i ti minutter.

Slik var hele dagen i barnehagen mellom kl 09 og 15.

Fosterforeldre reagerte
Totalt måtte gutten tolv ganger på toalettskåla, og drikke 3 liter vann i løpet av seks timer. Til slutt satte et sett fosterforeldre foten ned og fikk slutt på «behandlingen», ifølge advokaten.

Virksomhetsleder Gunhild Hvidsten i barnehagesektoren i Holmestrand sier til Jarlsberg at hun kjenner til selve saken, men ikke at det er innløpt anmeldelse.

- Siden barnet var plassert der av Røyken kommune er det vel først og fremst denne kommunen og Glenne senter som må svare for dette, mener Hvidsten.

Les flere saker hos Jarlsberg Avis

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!