Gå til sidens hovedinnhold

Barnehage dropper karneval for å unngå kjønnsstereotype kostymer

Barnehagens kjønnskamp skaper oppmerksomhet langt utenfor Norge.

I en e-post til foreldrene forklarte Presthus gård og Vikåsen barnehage hvorfor barnehagen avlyste karnevalet. Det skulle få store konsekvenser.

- Vi har sett at utkledningene til barna har vært kjønnsstereotypiske. Det er mange som er jenter som er utkledd som prinsesser og gutter som er utkledd som Spiderman. Vi ønsker ikke å forsterke kjønnsstereotypier i barnehagen og har derfor valgt å endre formen på arrangementet i år, sier leder Renate Kvivesen ved Presthus gård og Vikåsen barnehage til Adresseavisen.

Saken har skapt stort engasjement blant Adressseavisens lesere. Nyhetsbyrået AP og britiske Daily Mail plukket opp saken onsdag.

- En må passe seg for å ikke bli hysterisk i likestillingsdebatten. Jeg synes det er lite gjennomtenkt og et hysterisk tiltak som i verste fall vil virke mot sin hensikt, sier professor i pedagogikk Stein Erik Ulvund til P4.

- Jeg synes det er unødvendig. Et karneval er en lekesituasjon hvor barna skal ha det gøy. Og de bør få velge selv hva de skal kle seg ut som etter mitt syn, sier barnepsykolog Willy Tore Mørch til P4.

Kommentarer til denne saken