Barnehageansatt lot barna smake på blod

Dagen etter ble hun oppsagt.

12.03.13 21:25

Den kvinnelige ansatte i barnehagen i Sola kommune i Rogaland hadde vært hos legen. Der ba hun om å få med et ekstra reagensrør med blod etter at hun hadde tatt blodprøver, skriver Aftenbladet.no.

Tirsdag denne uken fikk en gruppe på 12 barn mellom tre og seks år se, ta og smake på blodet om de ville.

– Barna ønsket å undersøke det nærmere, derfor helte den ansatte det ut over en tallerken. Barna spurte om de kunne ta på blodet, og det fikk de lov til. Da de spurte hvordan de skulle ta det vekk, viste den ansatte at man kunne å ta det i munnen. Vi vet at minst ett av barna gjorde det samme, sier bestyrer ved barnehagen, Inger Lise Sømme Andersen til VG.

Ifølge styreleder Inger Lise Andersen skal noen av barna selv ha spurt om å få smake på blodet, og fikk ja til det av kvinnen.

Andersen forteller at hendelsen ble oppdaget da ett av barna fortalte en av de andre ansatte om blodet. Både kommunen og smittevernoverlegen ble varslet, og det er nå bestemt at den ansatte skal testes for hiv og hepatitt B.

– Det som har skjedd i barnehagen, er en uakseptabel hendelse som verken barn eller foreldre skulle ha vært utsatt for, sier kommunalsjef for oppvekst og kultur i Sola kommune, Rune Moen, til lokalavisen.

– Det er nå viktig å følge både foreldre, barn og de ansatte i barnehagen opp, samt den tidligere ansatte som ble sagt opp etter råd fra oss. Heldigvis har smittevernoverlegen sagt at det er lav risiko for at barna kan ha blitt smittet, tilføyer han.

Foreldrene til barna som var til stede da kvinnen viste frem blodet er blitt varslet. Sola kommune har vært i kontakt med Folkehelseinstituttet om saken, og barna som smakte på blodet skal undersøkes for smitte, skriver Aftenbladet.

Nettavisen / NTB

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.