Barnehageassistent ble arbeidsufør etter å ha løftet barn - saksøker forsikringsselskap

SKADD: En tidligere barnehageassistent ble arbeidsufør etter et løft i barnehagen hun arbeidet. Nå har hun gått til sak mot forsikringsselskapet som nekter å gi henne erstatning. Illustrasjonsfoto: Scanpix

SKADD: En tidligere barnehageassistent ble arbeidsufør etter et løft i barnehagen hun arbeidet. Nå har hun gått til sak mot forsikringsselskapet som nekter å gi henne erstatning. Illustrasjonsfoto: Scanpix

- Fikk alvorlig ryggskade.

03.11.15 10:34

En tidligere barnehageassistent har saksøkt Oslo Pensjonsforsikring - som eies av Oslo kommune - etter at hun skadet ryggen da hun løftet et sprellende barn i barnehagen hun arbeidet.

Bakgrunnen for søksmålet er at forsikringsselskapet mener skaden ikke gir rett til å få utbetalt erstatning.

- Det er på det rene at arbeidsgiveren hennes hadde gyldig yrkesskadeforsikring, men det foreligger ikke grunnlag for erstatning i denne saken, skriver Oslo Pensjonsforsikrings advokat, Yngve Skogrand, i sitt sluttinnlegg i retten.

- Alvorlig ryggskade

Kvinnen på sin side mener forsikringsselskapet gjorde en feilvurdering da de avslo hennes krav om erstatning.

KVINNENS ADVOKAT: Anne Gry Rønning-Aaby. Foto: Scanpix

- Dette er en arbeidsulykke etter yrkesskadeforsikringsloven, fordi hendelsen innebar et tungt og vanskelig løft av et urolig barn i en stresset situasjon, og i en ugunstig arbeidsstilling, skriver den tidligere barnehageassistentens advokat, Anne-Gry Rønning-Aaby i Fagforbundet.

- Utenfor det som er normalt arbeid

Videre skriver hun i sitt sluttinnlegg til retten, at hendelsen ikke kan sies å være en dagligdags situasjon i kvinnens arbeid som barnehageassistent.

- Kombinasjonen av løftet, vekten på gutten, at han var urolig og at hun måtte vri seg rundt for å sette ham på en stol, innebar en uheldig belastning av ryggen, og det medførte en alvorlig ryggskade. Dette må anses å ligge utenfor det som er normalt for arbeid, eller så nær faregrensen for skade, at det omfattes av det avdempede arbeidsulykkebegrepet.

Ble arbeidsufør

Ifølge advokaten førte løftet til flere operasjoner, langvarig sykefravær og arbeidsuførhet. Videre kreves det at konsekvensene av løftet skal dekkes av yrkesskadeforsikringen til Oslo Pensjonsforsikring, slik at kvinnen får erstatning.

Saken går i Oslo tingrett tirsdag og onsdag denne uka.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.