Gå til sidens hovedinnhold

Barnehagebrakker fortsatt stengt

De midlertidige barnehagene som ble stengt i forrige uke, kan likevel ikke gjenåpnes denne uken.

Nordstrand: På Oslo kommunes hjemmesider står det at de midlertidige paviljongbarnehagene likevel ikke vil bli gjenåpnet den 25. juni som planlagt.

Det var søndag 17. juni at Oslo kommune stengte ni midlertidige barnehager etter at en av brakkebarnehagene kollapset. I Bydel Nordstrand ble Rosenhagen barnehage stengt og i Bydel Østensjø ble Abildsøveien-, Paal Bergs vei- og Haraløkka midlertidige barnehager stengt.

Omsorgsbygg har nå iverksatt hastearbeid med å få på plass nye fundamenter og i løpet av helgen som var skal det ha blitt utarbeidet nye tegninger og beregnet nye konstruksjoner på fundamenteringen ved de stengte paviljongene. Det vil derfor bli nødvendig å forlenge de midlertidige løsningene for barnehagene som har paviljonger satt opp av Uniteam. Kommunens nettside skriver videre at det ikke er påvist konstruksjonssvikt ved noen andre paviljongbarnehager der andre leverandører har hatt oppdrag for Oslo kommune. Det er SINTEF Byggforsk som nå vil få i oppdrag å kvalitetssikre og godkjenne den nye fundamenteringen, og Omsorgsbygg vil lage avtaler med nye entreprenører som skal ha ansvaret for å gjennomføre disse arbeidene. Kommunen håper å kunne legge frem fremdriftsplaner for de enkelte barnehager i midten av uke 26.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis