Barnehagen merket ikke at Oliver (3) var rømt

VILLE HJEM: Oliver hoppet over gjerdet til barnehagen og begynt å gå hjemover. Barnehagen merket ikke at han var borte før de ble oppringt av politiet. Da hadde gutten vært borte i en og en halv time.

VILLE HJEM: Oliver hoppet over gjerdet til barnehagen og begynt å gå hjemover. Barnehagen merket ikke at han var borte før de ble oppringt av politiet. Da hadde gutten vært borte i en og en halv time. Foto: Bjørn Johannessen (Telemarksavisa)

Treåringen var vekk i en og en halv time uten at barnehagen oppdaget det. Både foreldrene og barnehagen ble varslet av politiet.

10.09.14 14:59

Oliver ble plukket opp av en forbipasserende mann som kjørte ham hjem, skriver Telemarksavisa.

Foreldrene var ute et ærend og skulle møtes på Herkules den dagen. Da fikk faren en telefon fra politiet om at gutten deres var forsvunnet fra barnehagen.

- Jeg fikk først sjokk. Heldigvis var politimannen rask til å si at han var i god behold og det hadde ikke skjedd noe, sier faren Kristian Skjelvan.

I gråt
Moren Kine Anett Andersen fikk beskjed av mannen. Hun ble også svært urolig.

- Jeg var ute og gikk tur med den nyfødte datteren vår. Jeg gikk nedover Ulefossveien med barnevognen og gråt hele tida, forteller hun.

Hoppet over gjerde
Oliver hadde hoppet over gjerdet til barnehagen og begynt å gå hjemover. Treåringen hadde gått mellom 800 og 900 meter på vei mot Gimsøy-skolen.

Han ble stoppet av en mann i 30-årene i bil. Han var snekker og var på jobb. Mannen skjønte at noe var galt, stoppet bilen og spurte om gutten kom fra barnehagen. Samtidig stoppet det en annen mann og lurte på om han kunne hjelpe.

- Oliver svarte ikke på hvor han hadde vært. Han sa han ville hjem, sier moren.

Han satte seg i bilen til en av mennene og pekte og forklarte veien til der han bodde.

De kjørte rett hjem til huset der Oliver bor. Mannen så da navnet på postkassa. Han ringte til faren, men fikk ikke svar fordi han ringte hans gamle jobbnummer.

Varslet politiet
Da varslet mannen politiet og forklarte hva som hadde skjedd.

Politiet ringte også barnehagen, som ikke visste på det tidspunktet at Oliver var borte. Foreldrene priser seg lykkelig over at dette gikk bra.

Lettet
- Det er noen der ute med skumle hensikter overfor små barn. Det er godt han ikke møtte en av dem, sier faren lettet.

Oliver ble plukket opp av en forbipasserende mann som kjørte ham hjem. - Det er tydelig at Oliver har god retningssans. Han gikk i riktig retning mot hjemmet. Men han rakk heldigvis ikke å krysse Porsgrunnsveien, sier moren til treåringen. Foto: Bjørn Johannessen (Telemarksavisa)


Foreldrene er også bekymret for trafikken. De bor på motsatt side av den sterkt trafikkerte Porsgrunnsveien mot Raset.

- Det er tydelig at Oliver har god retningssans. Han gikk i riktig retning mot hjemmet. Men han rakk heldigvis ikke å krysse Porsgrunnsveien, sier moren.

Oliver har forklart at han ikke likte seg i den nye barnehagen. Han sa han ville hjem.

Ble ikke oppdaget
Foreldrene skjønner ikke hvordan han kunne vært borte i en og halv time uten at det ble oppdaget før politiet ringte til barnehagen.

Foreldrene forlangte et møte med barnehagen. Styreren beklaget seg, men de føler likevel ikke at hendelsen ble tatt på alvor.

- De sa at siste gang de så ham var klokka ti over halv ti. Men da hadde han allerede blitt funnet og var hjemme, sier moren.

Det er skrevet en rapport om hendelsen, som skjedde 15. august.

Kine Anett Andersen ba om å få se rapporten, men det fikk hun ikke anledning til.

- Det virker på meg som barnehagen prøver å bagatellisere det hele, og kanskje heller ikke tar med at han faktisk var savnet i en og halv time uten at noen av personalet oppdaget det, sier hun.

Holdt hjemme
Foreldrene holder Oliver hjemme. Han har ikke vært i barnehagen etter denne hendelsen.

De prøver å få Oliver tilbake til sin gamle barnehage, Kongerød. Der likte han seg godt. De har fått høre at det muligens blir en plass ledig på Kongerød i løpet av vinteren. De håper han får plass før moren er ferdig med fødselspermisjonen og skal tilbake i jobb.

- Ingen kommentar
Styrer Åshild Kolstad i Klosterskogen barnehage har ingen kommentar til hendelsen.

- Men vil du ikke korrigere det foreldrene sier som kan være misforståelser, og komme med deres versjon på hendelsen?

- Nei, den versjonen får foreldrene stå for selv, sier Kolstad.

- Er det skrevet en avviksrapport om hendelsen?

- Selvfølgelig.

- Stemmer det at foreldrene ikke har fått tilgang til denne rapporten?

- Det er et lurespørsmål som jeg ikke vil svare på. Min kommentar til denne saken er ingen kommentar, sier Kolstad.

Les flere saker i Telemarksavisa


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.