RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Barnehagene tjener mest på de minste barna

Oslo (NTB): Barn under tre år som går i private barnehager får dobbelt så mye statsstøtte som de litt større barna, men de er ikke dobbelt så dyre i drift, viser ny forskningsrapport.

I år blir 24 milliarder kroner fordelt på landets barnehager. Politikerne har vært i tvil om fordelingen er rettferdig, og Stortinget valgte derfor å utsette en sak om fremtidig finansiering av private barnehager, i påvente av en forskningsrapport fra Telemarksforskning.

Nå er rapportens hovedfunn klare, og de viser ifølge Aftenposten at dagens tilskuddsmodell har en rekke skjevheter som fører til at barn kan komme godt eller dårlig ut. Faktorene som avgjør dette er alt fra hvor profesjonelle barnehageeierne er, til hvor gammel barnehagen er, i hvilken kommune barna bor, og hvor gamle barna er.

Rapporten skal være med på å danne grunnlaget for Stortingets konklusjoner om hvordan barnehagene skal finansieres i framtiden.

? Rapporten gir oss et bedre kunnskapsgrunnlag, sier statssekretær Lisbeth Rugtvedt (SV) i Kunnskapsdepartementet.

Hun legger til at det er for tidlig å si noe om hvordan regjeringen vil følge opp rapporten. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere