Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Barnehagesaken: Forteller om overgrep og fotografering av barna.

PÅ PLASS: Statsadvokat Torstein Lindquister tar plass i salen i Nord-Troms tingrett tirsdag morgen.
PÅ PLASS: Statsadvokat Torstein Lindquister tar plass i salen i Nord-Troms tingrett tirsdag morgen. Foto: Susanne Noreng (Nordlys)
Sist oppdatert:
Den tiltalte 30-åringen hadde laminerte bilder av barnehagebarn i seksuelle posisjoner.

TRØMSØ (Nordlys): Tirsdag starter rettssaken mot 30-åringen som står tiltalt for seksuelle overgrep mot 17 barn i Tromsø.

30-åringen som er tiltalt for seksuell omgang, seksuelle handlinger og krenkende atferd mot 17 barnehagebarn i Tromsø, erkjenner de fleste av forholdene i tiltalen.

Han erkjenner delvis og full straffskyld i to av de tre mest alvorlige tiltalepunktene som omfatter gjentatt seksuell omgang med tre av barna i den private barnehagen der han var ansatt fra 2008 fram til mai i år.

Overgrepene skal ha skjedd i tilknytning til barnehagen hvor mannen jobbet fra 2008 og fram til han ble pågrepet av politiet i mai i år.

Siden da har han sittet i varetekt hos politiet.

Det er satt av 12 dager i Nord-Troms tingrett til saken. Påtalemyndighetene har tatt forbehold om å legge ned påstand om forvaring for mannen.

Onsdag fortalte mannen seg om kontakten han har hatt med hvert barn. Her fortalte han at han har vært fysisk med barn, og også tatt bilder. Det er funnet laminerte bilder av barn hjemme hos mannen ( les egen sak i Nordlys). Dette var bilder av barnehagebarn i seksuelle posisjoner, tatt med barnehagens kamera, skriver Nordlys.

Barnehagesaken

6. mai ble en 30 år gammel mann pågrepet mens han var på jobb i en barnehage i Tromsø. Bakgrunnen for pågripelsen var en bekymringsmelding for en foresatt i barnehagen.

Dagen etter ble mannen fremstilt for varetektsfengsling i Nord-Troms tingrett. Allerede da fremkom det at mannen erkjente delvis straffskyld for siktelsen, som lød på seksuelle overgrep mot barn i barnehagen der han jobbet.

På en pressekonferanse 20. mai opplyste politiet at de hadde identifisert elleve fornærmede i barn i saken. Siktelsen ble senere utvidet til å omfattende til sammen 17 barn.

Overgrepene mannen skal ha begått, er av ulik karakter og alvorlighetsgrad. Politiet mener at mannen utnyttet lek- og stellesituasjoner til å forgripe seg på barna og at han dokumenterte ved å ta bilder med mobiltelefonen. Han skal også ha lastet ned overgrepsmateriale fra nettet.

5. november tok statsadvokaten i Troms og Finnmark ut tiltale mot mannen etter ordre fra Riksadvokaten. Tiltalen lyder på gjentatte seksuell omgang mot barn under ti år og barn under 14 år, seksuelle handlinger begått mot mindeårige, seksuelt krenkende adferd, samt besittelse av overgrepsmateriale. Tiltalen har en øvre strafferamme på 21 års fengsel.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!