RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Barnehagestyrer med knallhard innvandringskritikk på Facebook

Sist oppdatert:
Styreren i en barnehage i Vestby strør om seg med sterkt, nedsettende bemerkninger om syriske flyktninger.

VESTBY (Moss Avis): Selv sier styreren til Moss Avis at dette er kommentarer hun har kommet med privat og at dette må være innenfor ytringsfriheten.

I en Facebook-debatt om flyktningstrømmen til Norge har altså styrer Else Marie Shalmi i Hvitsten naturbarnehage kommet med svært kritiske kommentarer.

Hun hevder blant annet at de som kommer til Norge er lykkejegere som vil til honningkrukka her og at de som kommer er unge menn som voldtar og stjeler i sitt eget hjemland.

- Private ytringer

Dette og andre bemerkninger i samme gate har fått flere til å reagere – ikke minst fordi hun er styrer i en barnehage med et etisk regelverk.

Men Else Marie Shalmi mener selv hun har rett til å komme med disse uttalelsene.

– Jeg ser at det blir hevdet at jeg har skrevet dette på jobben. Det stemmer ikke – jeg er for tiden sykemeldt. Derfor er dette mine private ytringer på FB og dette må være innenfor ytringsfrihetens rammer. Imidlertid er det tydeligvis noen som prøver å ødelegge for deg hvis du mener noe annet enn det som er den offisielle meningen i debatten om flyktningesaken, sier hun til Moss Avis.

Vil politianmelde

- Jeg reagerer kraftig på at en person har delt mine personlige kommentarer med en lenke til hjemmesiden til min arbeidsplass. Denne personen lurte også på om foreldrene visste hva slags meninger jeg ga uttrykk for i debatten på FB. Men dette synes jeg er å gå langt over streken. Vi snakker tross alt om en barnehage. Derfor vil jeg anmelde vedkommende til politiet. Dette går ikke an, sier Else Marie Shalmi.

Da Moss Avis i går kveld var i kontakt med rådmann Sjur Authen i Vestby kommune hadde han ikke hørt om saken. Det hadde heller ikke barnehageansvarlig, Trine Løvsjø.

- Men dette skal jeg jo undersøke nærmere. Spørsmålet er om disse uttalelsene er i strid med ytringsfriheten eller ikke, sier Løvsjø.

For selv om Hvidtsten naturbarnehage er privat, så har Vestby kommune et tilsyn- og godkjenningsansvar i forhold til at barnehagen drives i henhold til lover og regler.

- Ingen kommentar

Avisen var i går kveld også i kontakt med styrelederen i barnehagen, Lukas Sleboda, som var ordknapp i sakens anledning.

– Denne saken har jeg ikke hørt om før du ringer. Dette må jeg sjekke opp og drøfte med resten av styret. Utover det har jeg ingen kommentarer nå, avsluttet Sleboda.

«Demokrati og likebehandling»

I formålsparagrafen for Hvitsten naturbarnehage heter det blant annet: Barnehagen skal fremme demokrati og likebehandling og motarbeide alle former for diskriminering.

Dermed blir spørsmålet hva styret konkluderer med etter å ha vurdert styrerens uttalelser opp mot denne målsettingen.

Les flere saker hos Moss Avis.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere