RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Barneombudet anmelder skolesjefer

Sist oppdatert:
Barneombudet mener varslingsrutinene sviktet da en Nittedal-lærer forgrep seg på sine elever.

Oslo (NTB): Læreren fra Nittedal forgrep seg på sine elever. Flere ansatte ble varslet om lærerens mistenkelige atferd uten å gripe inn. De politianmeldes nå av barneombud Reidar Hjermann.

I april i år ble den 56 år gamle læreren dømt til seks års forvaring for seksuelle overgrep.

LES OGSÅ: - Misbrukte 15 gutter

Saken får nå et etterspill etter at Barneombudet for første gang ønsker at opplæringslovens kapittel 9a skal prøves rettslig. Ombudet mener det foreligger lovbrudd med tanke på varsling, undersøkelses- og rapporteringsplikten, skriver Aftenposten.

Anmelder kommunen
Barneombudet anmelder den tidligere rektoren ved Hagen skole, den tidligere skolesjefen i Nittedal kommune og den tidligere rådmannen i samme kommune. Også Nittedal kommune som foretak blir anmeldt.

– Denne saken er svært alvorlig. Mange visste at den aktuelle læreren hadde en atferd som var alarmerende over lang tid uten å varsle. Elevenes rettssikkerhet er ikke blitt ivaretatt, barna ble sviktet og mange av dem har fått betydelig redusert læringsutbytte og redusert livskvalitet, sier Reidar Hjermann.

Seks års forvaring
Læreren ble i mai 2007 pågrepet og siktet for seksuelle overgrep mot barn. I april i år dømte Nedre Romerike tingrett mannen til seks år forvaring.

Et granskningsutvalg som kommunen opprettet, konkluderte med at «det har vært omfattende informasjon tilgjengelig i skolesektoren om irregulær atferd fra lærerens side, hans lærevirke generelt og hans tette kontakt med elever. Informasjonen ble ikke fulgt opp på en adekvat måte». (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere