RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Barneombudet: Barn gis munnkurv om overgrep

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): Det er flere eksempler på at barn ikke får snakke om opplevelser om vold og seksuelle overgrep før formelle avhør med politiet, sier barneombud Anne Lindboe.

Ifølge barneombudet kan barn som venter på slike avhør, få beskjed om å vente med å snakke ut om opplevelsene fordi politiet frykter at det kan svekke en mulig straffesak, skriver Dagsavisen.

– Vi har sett konkrete eksempler på at foreldre har snakket med barnet sitt om påståtte overgrep, for deretter å oppleve at påtalemyndigheten mener dette i seg selv har ødelagt saken. Tanken er at barnets troverdighet kan være svekket som følge av påvirkning fra voksne. Jeg har hørt andre foreldre fortelle lignende historier, sier Lindboe til avisen.

Lindboe kjenner ikke omfanget av problemet, men mener det i seg selv er alarmerende at barn som bærer på store traumer, overhodet skal måtte oppleve at de i uker eller måneder ikke får snakke om opplevelsene mens de venter på å bli kalt inn til avhør.

– Hvis dette skjer, er det ekstremt alvorlig. Når barnet ikke får startet bearbeidingen av det som eventuelt har skjedd, kan det forsterke traumene, mener hun.

Kari-Janne Lid som er leder for avsnittet for seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt, sier politiet har sluttet å gi beskjed om at barn ikke må snakke om hendelsene før de er blitt avhørt, men politiet kjenner til at det fortsatt skjer, skriver avisen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere