Gå til sidens hovedinnhold

Barneombudet hardt ut mot Rikshospitalet

Oslo (NTB): Forholdene for prematurfødte barn ved Rikshospitalet er uholdbare, mener barneombud Anne Lindboe, som krever strakstiltak.

- Det er skandaløst at de aller sykeste barna, de for tidlig fødte og nyfødte har de aller dårligste forholdene, sier Anne Lindboe til Aftenposten.

Lindboe har selv jobbet som barnelege på prematuravdeling og mener Oslo universitetssykehus må sette i verk strakstiltak for å bedre forholdene for de aller svakeste barna ved Rikshospitalet.

Inntil 20 kuvøser og respiratorer er plassert på samme rom og døende og kjempende babyer ligger så tett at det knapt nok er plass til forheng mellom dem, påpeker hun.

- Vi ser på skjermene at blodtrykket hos de sykeste stiger, hjertene slår fortere og de trenger mer oksygen fordi de blir utsatt for støy, lys og uro når de egentlig skulle ha ligget i mammas lune livmor, sier Lindboe.

Pasientrettighetsloven slår også fast at barn rett til å ha foreldrene sine hos seg på sykehus, noe det ifølge Lindboe rett og slett ikke er plass til mellom kuvøsene. (©NTB)

Reklame

KANONSALG: Halv pris på bestselgere hos Oakley