RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Barneombudet vil ha slutt på skolegudstjenester

Oslo (NTB): I en høringsuttalelse skriver barneombudet at både skolegudstjenester, bordbønn og konfirmasjonsundervisning må ut av skoleverket.

Det er i en høringsuttalelse til utredningen om det livssynsåpne samfunn, det såkalte Stålsett-utvalget, at barneombud Anne Lindboe mener at slike religiøse aktiviteter bør ut av skolen, skriver Vårt Land.

- Skolegudstjenester er et problem for de som ikke har en tro eller er religiøs på en annen måte, sier Lindboe. Hun mener at den type forkynning som finner sted i en gudstjeneste, ikke bør forekomme i skoletiden.

- Foreldre har full mulighet til ta sine barn til kirken hver helg og hele året. Det er ikke nødvendig at det skjer i skoletiden, mener hun.

Biskop Laila Riksaasen Dahl i Tunsberg er ikke enig. Hun mener at barn vil bli religiøse analfabeter hvis de ikke opplever gudstjenester og andre religiøse møter.

Hun får støtte fra uventet hold. Tidligere generalsekretær i Islamsk Råd Norge, Shoaib Sultan, ser heller ikke poenget, og sier det ikke er noe problem å delta i en gudstjeneste så lenge han slipper å være aktiv deltaker. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere