RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Barnepike: - Torturert med kokende vann

(CNN)
Sist oppdatert:
I luksusvillaen ved havet nøt Gaddafi-familien livet, men barnevakten forteller om en grusom behandling.

Er dette sannheten om Gaddafis regime? spør nyhetskanalen CNN, som har snakket med 30 år gamle Shweyga Mulla, som jobbet som barnepike hjemme hos Hannibal Muammar al-Gaddafi, en av Muammar Gaddafis sønner.

Rystende historie
Med store, synlige forbrenningsskader i ansiktet, på hodet og kroppen forteller hun en rystende historie om hvordan hun skal ha blitt behandlet i luksusvillaen ved havet, der hun passet barnebarna til Libyas leder. Villaen er nå overtatt av opprørsstyrkene.

I intervjuet med CNN forteller Shweyga at Hannibal Gaddafis kone tok henne med til badet, bandt armene og føttene hennes og teipet igjen munnen hennes.

- Så begynte hun å helle kokende vann over hodet mitt. Slik, sier hun og fører hånden i en sirkelbevegelse over hodet.

Straffen fikk hun, sier hun, fordi hun nektet å slå det lille barnet som gråt og gråt.

Hun hevder hun ble skoldet på denne måten to ganger, siste gang for tre måneder siden. Også en av Shweygas kolleger forteller om tortur, ifølge CNN.

En kommandør for opprørsstyrkene, generalløytnant Khalifa Haftar, sier 90 prosent av Tripoli nå er under deres kontroll, melder Al Arabiya mandag.

- Det er bare noen få lommer der Gaddafi-styrkene er stasjonert regimet har beholdt, sier han ifølge den arabiske nyhetskanalens engelske nettside.

Trenger legehjelp
Shweyga sier hun jobbet ett år hos familien, men at hun ikke fikk lønn.

Nå trenger hun behandling på sykehus, men har ikke penger.

Skapte overskrifter
Hennes arbeidsgiver, Hannibal Muammar al-Gaddafi, har tidligere skapt overskrifter for voldelig opptreden i utlandet. I 2005 tok Frankrike saken opp med Libya etter at Hannibal skulle ha banket opp en kvinne på et hotell i Paris, vært i basketak med politiet, veivet med et skytevåpen og påberopt seg diplomatisk immunitet - noe han ikke hadde. I 2008 ble han pågrepet og satt i varetekt av sveitsisk politi etter et overfall.

Se intervjuet med Shweyga på CNN i videovinduet under.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere