Gå til sidens hovedinnhold

Barnepiken i Knutby-saken ba om tilgivelse

Barnepiken som er dømt for Knutby-drapet i 2004 skrev et brev til de pårørende under rettssaken. Der ba hun om tilgivelse.

Sara Svensson forklarte i retten at hun var manipulert av den norske pastoren Helge Fossmo, som nå soner en dom på livsvarig fengsel for sin rolle i saken.

Tidligere i desember konkluderte en svensk domstol med at Svensson ikke lenger trenger tvangsbehandling, og hun kan nå vende tilbake til et vanlig liv.

Midt under rettssaken skrev hun, ifølge Aftonbladet , et brev til de pårørende etter Fossmos kone. Kona ble drept av Svensson etter at hun først hadde skutt mannen som åpnet døra i huset. Mannen overlevde skuddet i ansiktet.

Aftonbladet skriver at familien til Alexandra Fossmo fikk brevet midt under rettssaken.

– Det var til oss pårørende. Noen leste det høyt for oss, sier Anna Alexandersson, offerets søster, til avisa.

– Hun skrev noe som dette: «Jeg forstår at jeg ikke kan få det jeg har gjort ugjort, men jeg vil likevel få si unnskyld, selv om jeg forstår at det ikke har noen verdi». Min reaksjon var: Jaha, ok. Hvordan skal vi håndtere dette? Nå i ettertid kan vi si at hun i alle fall forsøkte, men det er ikke sånn at man kan si jeg tilgir deg. For det kan jeg ikke, sier Alexandersson. (©NTB)

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken