Gå til sidens hovedinnhold

Barneran: Frp vil straffe foreldrene økonomisk

Oslo (NTB): Stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde (Frp) mener bølgen av barneran i Groruddalen skyldes mangel på disiplin. Nå vil han straffe barneranernes foreldre.

- Det er noe som heter barneoppdragelse. Mødrene har ikke makt over sine sønner, som gjør som de selv vil i familier der medlemmene rangeres fra far, sønn, mor og til slutt datter. De bør få vite hvilken traumatiske opplevelse det er å bli ranet, at det sitter i hele livet, sier Tybring-Gjedde til Aftenposten.

Etter at hans egen stesønn ble utsatt for ran, har Christian Tybring-Gjedde vært særlig engasjert i problemet. Nå tar han til orde for å straffe foreldrene økonomisk dersom de ikke tar tak i barna sine.

- Hvis foreldrene får mindre i statlige overføringer, som barnetrygd eller kontantstøtte, vil de skjønne at det får en reell konsekvens, sier han.

Også politiet trekker inn mangel på ansvarsfølelse blant foreldre som et avgjørende problem.

- Noen foreldre har en holdning om at de har kontrollen med barnet hjemme, og så har vi i politi- og skolevesenet det utenfor. De gir klar beskjed om at vi i politiet ikke har gjort jobben vår godt nok, sier fungerende stasjonssjef på Stovner, Jarle Kolstad. (©NTB)

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere har fastpris vært i januar