*Nettavisen* Nyheter.

Barneskoleelever har fått påvist smittsom tarminfeksjon

 

Det er påvist dystenteri ved en barneskole i Stavanger. Sykdommen kan gi kraftig, blodig diaré. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Det er påvist bakterien Shigellose sonnei hos to elever ved Auglend barneskole i Stavanger.

14.09.19 14:52

VG meldte at bakterien er kjent som dysenteri, men smittevernoverlege Ruth Midtgarden i Stavanger kommune avviser dette overfor Aftenbladet.

– Vi fikk beskjed fra Stavanger universitetssjukehus onsdag om at to barn hadde testet positivt på shigella-bakterien. Denne bakterien heter Shigella sonnei, mens bakterien i samme bakteriefamilie som kan gi dysenteri, heter Shigella dysenteriae. Det er ikkedenne siste bakterien som er påvist i Stavanger, understreker fungerende smittevernoverlege Ruth Midtgarden overfor Aftenbladet.

I tillegg til bakteriefunnet hos de to elevene, har ti elever ved skolen de samme symptomene, opplyser smittevernoverlegen.

Hun forklarer at dette anses som en ufarlig og uskyldig sak, men oppfordrer foreldre som har barn med symptomer, om å holde dem hjemme fra skolen for å begrense smitte.

Smittekilden er foreløpig ikke kjent. Mattilsynet var torsdag ettermiddag på besøk på skolen. De fant det ikke nødvendig å vaske ned lokalene eller at skolen skulle ta i bruk håndsprit, opplyser avdelingsleder Mette Midhaug Eide ved Auglend barneskole til Aftenbladet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.