Barneskoler brent ned i Nigeria

Det er ikke kjent om det var Boko Haram som brant ned de to barneskolene denne uka. På bildet: Tidligere visepresident ved Verdensbankens Afrika-kontor, Obiageli Ezekwesili, trøster en kvinne under en demonstrasjon mot kidnappingene i Abuja 15.05.14.

Det er ikke kjent om det var Boko Haram som brant ned de to barneskolene denne uka. På bildet: Tidligere visepresident ved Verdensbankens Afrika-kontor, Obiageli Ezekwesili, trøster en kvinne under en demonstrasjon mot kidnappingene i Abuja 15.05.14. Foto: Afolabi Sotunde (Reuters)

Væpnede menn brant ned to barneskoler nord i Nigeria denne uka.

16.05.14 05:37

Gjerningsmennene ankom landsbyene Shadarki og Yelwan Darazo med biler og motorsykler onsdag kveld, ifølge politiet. Én skole i hver landsby ble påtent.

Herjingene skjedde i delstaten Bauchi, hvor de ytterliggående islamistene i gruppa Boko Haram tidligere har angrepet en internatskole for jenter. Gruppas navn betyr «Vestlig utdanning er synd».

Det er imidlertid ikke kjent om det var Boko Haram som brant ned de to barneskolene denne uka. Ingen personer skal ha blitt såret da de væpnede mennene gikk løs på skolene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.