På rådhuset foregår det i dag hektisk møtevirksomhet for å finne ut omstendighetene rundt familien da de bodde i kommunen for åtte år siden. Romerikes Blad møtte en sterkt preget ordfører på rådhuset tirsdag morgen.

Hanne Bakke Von Clemm bekrefter at barnevernet i Gjerdrum var informert og involvert i en overgrepssak som omhandlet den nå hovedtiltalte Alvdal-moren og en eldre datter den gangen de bodde i kommunen.

– Barnevernet var involvert i saken, men jeg kan ikke si noe konkret om hvilke detaljer de var kjent med utover at det var snakk om alvorlige overgrep, sier ordføreren.

Von Clemm vet ikke hvordan barnevernet ble informert om saken, men det er noe av det hun skal finne ut av i løpet av dagen.

– Gjorde det de kunne

Ifølge ordføreren skal barnevernet ha reagert da de ble varslet om overgrepene, men hun kan ikke si noe om hvilke tiltak som ble gjort.

– Jeg er trygg på at barnevernet gjorde det de skulle, burde og kunne ut ifra den informasjonen de hadde, sier hun.

Likevel tar Von Clemm et lite forbehold:

– Vi vet aldri om det kan ha blitt gjort feil eller om nye opplysninger har kommet i ettertid.

Det var TV2 som først meldte om nyheten i går kveld. Ifølge jentas bistandsadvokat, Anne Kristine Bohinen, er hun utsatt for vold, voldtekter og mishandling av både moren og en mann mens familien bodde i Gjerdrum. Vedkommende er ikke tiltalt i overgrepssaken som nå går for retten i Elverum.

Til TV 2 fortalte bistandsadvokaten at både barnevernet og politiet ble varslet om overgrepene i Gjerdrum, uten at noen grep inn.

Nyheten om Alvdal-sakens forgeninger til Gjerdrum eksploderte i fanget på ordfører Hanne Bakke von Clemm i Gjerdrum sent i går kveld. Hun var intetanende om det som skal ha foregått i hennes kommune, skrev Romerikes Blad.

– Hvis det viser seg at dette er sant, at en jente er låst inne og mishandlet i flere år, er det skrekkelig – spesielt hvis det er gitt beskjed til barnevernet, sier ordføreren.

– Kunne forhindret Alvdal-saken

Bistandsadvokat Bohinen mener den sjokkerende overgrepssaken i Alvdal kunne vært forhindret dersom barnevernet i Gjerdrum hadde gjort jobben sin.

Det synes ordføreren er en hard beskyldning.

– Det føler jeg er en tung bør å bære, sier Bakke von Clemm.

Les flere saker hos Romerikes blad her