RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Barnevernet i Midtre Namdal siktet for tjenesteforsømmelse

Trondheim (NTB): Politiet har siktet barnevernet i Midtre Namdal samkommune for tjenesteforsømmelse og skjødesløs opptreden overfor 147 barn som ikke skal ha fått den hjelpen de har krav på.

Dette skal være første gang her i landet at barnevernet er siktet for tjenesteforsømmelse og for å ha opptrådt skjødesløst, skriver Adresseavisen.

Retts- og påtaleleder Sigbjørn Bjerkem i Nord- Trøndelag politidistrikt bekrefter at det er skrevet en siktelse og at det pågår etterforskning.

- Vi planlegger å gjøre ferdig avhørene i mars. Da vil vi også ta en ny vurdering på hva som skal skje videre, sier han.

Bakgrunnen for siktelsen er at Fylkesmannen i Nord-Trøndelag i mai i fjor anmeldte Midtre Namdal samkommune til politiet på bakgrunn av barnevernstjenestens henleggelsespraksis og opplysningsplikt til politiet.

Barnevernet i Midtre Namdal samkommune har i løpet av flere år henlagt undersøkelsessaker knyttet til 147 barn, hvor det i mange av tilfellene har vært alvorlig omsorgssvikt over lang tid. Nå ber ordføreren om unnskyldning. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere