RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Barnevernet vurderer om indisk onkel skal få barna

Stavanger (NTB): Barnevernet i Stavanger er positive til familiens forslag om at en onkel overtar omsorgen for to indiske barn.

Barnevernstjenesten i Stavanger understreker at saken må behandles i rettssystemet, ettersom foreldrene er fratatt omsorgen etter en avgjørelse i fylkesnemnda for barnevern og sosiale saker.

«Domstolen må presenteres for argumenter og beviser som underbygger at dette er den beste løsningen for barna og deretter er det opp til domstolen å avsi dom. Barnevernet må derfor foreta en faglig vurdering før den foreslåtte løsning kan legges fram for domstolen. Dersom barnevernet etter en faglig vurdering mener at dette er en løsning til beste for barna vil det bli nedlagt felles påstand fra barneverntjenesten og foreldrene om at den offentlige omsorgen opphører», heter det i en uttalelse fra barnevernet.

Det var 11. mai i fjor at barnevernet i Stavanger hentet de to indiske barna, ei jente som da var fem måneder gammel og hennes tre år gamle bror. Barna er plassert i beredskapshjem i Norge.

Saken har vakt stor oppmerksomhet i indiske medier, og utenriksminister Jonas Gahr Støre har vært i kontakt med Indias utenriksminister om saken. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere