RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Barnevernsansatte mer utsatt for vold og trusler

Oslo (NTB): Ansatte i barnevernet er mye oftere utsatt for vold og trusler enn det som er vanlig i yrkeslivet, viser en undersøkelse.

Undersøkelsen som forskningsstiftelsen Fafo har laget, viser at 56 prosent av de ansatte i barnevernet blir utsatt for vold eller trusler i løpet av et år. Dette er ti ganger så ofte som andre, ifølge NRK.

- Hovedårsaken er at man møter mennesker i en krise, man møter mennesker som er fortvilet, og man skal både hjelpe og sette grenser, sier Mimmi Kvisvik, leder i Fellesorganisasjonen.

Fredag ble to ansatte i barnevernet utsatt for vold på jobb i Sel kommune i Gudbrandsdalen. Angrepet på to kvinnelige ansatte skjedde da en far fikk beskjed om at barnet hans skulle omplasseres. Under møtet gikk mannen fysisk til angrep på både saksbehandleren og lederen ved kontoret.

Politiet var tilkalt på forhånd, men oppholdt seg i naborommet. Begge kvinnene ble sendt til sykehus. Den ene er utskrevet mens den andre ligger til observasjon på sykehus med hode- og nakkeskader.

- Hadde ikke politiet vært til stede og stoppet voldsutøvelsen, så tør vi ikke tenke på hva som kunne blitt utfallet her, sier ordfører Dag Erik Pryhn i Sel kommune. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere