RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

BARONEN: - Alle er vinnere

Sist oppdatert:
Hva mener Baronen selv om årets FASHIONISTA? Les intervjuet her.

(SIDE2): - Forrige gang jeg arrangerte FASHIONISTA var det nye modeller og nye designere som var i fokus, og grunnen for at jeg ønsket å konsentrere meg om stylister og fotografer denne gangen er fordi det på mange måter er stylistene som er de ukjente makthavene i motebransjen. Det er stylistene som er mellomleddet mellom designerne og konsumentene, og det er stylistene som bestemmer hva vi får se av kommende kolleksjoner i moteblader. Men stylistene er en ganske så anonym gruppe som jobber hardt for dårlig lønn, mener mannen bak FASHIONISTA, Kjell Nordström alias Baron Von Bulldog.

Stem på din favoritt her

Fra håndverk til kunstform
- Det er på tide å få frem stylistene i rampelyset og ikke minst gi stylistene både høyere status og lønn. Norge ligger langt etter utlandet når det gjelder både inntekt og status for stylister. Jeg tror kanskje det beror på at mange ikke innser hvor mye jobb som skal til for å være en bra stylist, og hvor mange timers arbeid det ligger bak en moteserie eller ett eneste bra motebilde. Det handler ikke bare om å gå rundt og låne klær i butikker og hos agenturer, som mange tror, men fremfor alt handler det om å gjøre masse research, tenke nytt, være bevisst ikke bare trender men også miljø, kultur, kunst og politikk og ikke minst vite konsumentens behov og ønsker før alle andre, forklarer Kjell.

Så fortsetter han.

- Noen av de etablerte stylistene har klart seg lenge i bransjen fordi de jobber hardt, og hele tiden holder seg oppdatert, men også fordi de klarer å sette sin egen signatur på sine verk. En riktig god stylist følger ikke bare trender, men skaper nye. Da har stylistyrket gått fra å være ett håndverk til å bli en kunstform. De nye stylistene viser nå at de tør mer, og at de er respektløse på en positiv måte. I tillegg viser de er personlighet gjennom bildet.

Mer samarbeid
Kjell mener norske stylister absolutt kunne hevdet seg blant utenlandske stylister.

- Det positive med å arrangere denne Fashionistan har vært at vi for første gang fått vise både bredden og kvaliteten hos norske stylister. Vi kan med fasit i hånd konstatere at norske stylister holder like høy standard som i utlandet. Det er også veldig positivt at alle har tolket motebildet på sin egen personlige måte. Det viser at det er behov for mange forskjellige stylister. Men det viser også at det er ett stort behov for ett forum hvor stylistene kan presentere sin stilart og vise frem sine jobber. Jeg tror bransjen ville tjene på at stylistene sto mer samlet. Det er helt klart behov for en interesseorganisasjon, eller agentur for kun stylister, på samme måte som fotografer og modellbyråer arbeider. Men, jeg føler at den jobben må noen annen ta seg av. mener Kjell.

- Alle er vinnere
Jobben med å samle 16 norske stylister har ikke bare vært enkel.

- Jeg har brukt flere måneder på å samordne 16 av Norges mest interessante stylister, og det har ikke vært en lett jobb. Prosessen har vært lang og på mange måter like interessant som resultatet. Nå er det på tide at vi får feire de fantastiske prestasjonene som alle bidratt med, og vi skal vise oss fra vår beste side på Fashionista-festen torsdag kveld. Men det blir også spennende å se hva både leserne og juryn mener om stylistenes tolkning av motebildet 2007. Jeg synes ikke konkurransen er det viktigste, det som er viktigst er å få vise frem all kreativitet og mangfold som blitt presentert. I mine øyner så er de alle vinnere.

Se bildene fra FASHIONISTA-festen her på Side2 fredag.

Se også alle bildene til FASHIONISTA-konkurransen lenger ned på siden

Les mer om mote og skjønnhet her:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere