RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Baronens nye kolleksjon

Sist oppdatert:
Når East End Boys møter West End Girls blir det Terror Kids. Sjekk Baron von Bulldogs nye klær.

(SIDE2): Det var blodig, sexy, rått og barn som kledde seg slik de selv vil da designerne Kjell Nordström, bedre kjent som Baron von Bulldog, Tina Haagensen og Stian Tjernsmo viste sine nye kolleksjoner på Nasjonalmuseet i Oslo lørdag.

Se bilder nederst på siden.

Både kjendiser, designere og politikere hadde tatt turen for å se visningen med tittelen «East End Boys - West End Girls – Terror Kids», altså en tredelt kolleksjon som er slått sammen.

- Kjell har designet herre, jeg har designet dame og Stian har designet barnekolleksjonen, men det henger sammen, forteller den tidligere «Designerspirene»-deltageren Haagensen.

Møkk og slåssing
Den omstridte svenske designeren, stylisten og kunstneren Baron von Bulldog startet opp i 1996, og har tidligere både provosert og vekket oppsikt med sine klær. Den nye kolleksjonen er svært anvendelige og den mest kommersielle Nordström noen gang har designet, forteller Haagensen.

- Kjell har tatt utgangspunket i å erklære den Metroseksuelle mannen stein død, til fordel for den nye Alphamannen!Med utgangspunkt og inspirasjon fra Øst-Europa, tar han for seg looken derfra, lagt til perioden da Baader-Meinhof eksisterte, men oppdatert til vår moderne tid, forteller hun.

Designeren legger til at klærne representerer den tøffe mannen som ikke er redd for skjeggvekst, møkk under neglene og går ikke av veien for en slåsskamp.

- Veldig sexy, ler Haagensen.

Uvitende
Nordström innrømmer overfor Side2 at de tre designerne faktisk ikke hadde sett hverandres antrekk før lørdagens visning.

- Det er tre univers som på en merkelig måte føres sammen. Vi har ikke sett hverandres kolleksjoner før i dag, det er veldig spesielt – men det funka, ler Baronen.

Skyhøye splitter
Haagensen står for West End Girls- bidraget. Hun har hentet inspirasjon fra Miami South Beach, der hun har vært flere ganger og sett hvordan kvinnene der kler seg.

- Hvis norske kvinner skulle beskrive det – som luksusprostituerte på vei til innspilling av en hot musikk video, og det midt i lunsjtiden!

- De ser fantastiske ut. Solbrune, perfekt hår og make-up og klærne er svært utfordrende; med dype utringninger, korte skjørt og skyhøye splitter. Jeg har tatt dette, pluss en god dose fra Jerry Hall i disco-perioden og mixet inn Tina-touchen. Llikevel er det, som Kjells, en kolleksjon som mange jenter vil kunne gå med med kjolen som «nøkkelplagg».

For de minste
Stian Tjernsmo presenterte sin første barnekolleksjon, og forkarer at hans kolleksjon er et resultat av sine foreldre.

- En kolleksjon der øst møter vest, og de får barn sammen. Hva blir det? Prinsesser eller terrorister?

LES MER OM STIANS KLÆR: Vil ha piker i tvangstrøyer

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere