RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Barth Eide: En svært tung dag

Sist oppdatert:
Oslo (NTB-Jon Even Andersen): -Dette er en svært tung dag, sier forsvarsminister Espen Barth Eide (Ap) etter at det ble klart at det savnede norske Hercules-flyet har truffet vestveggen på fjellmassivet Kebnekaise med stor kraft.

- Vi må innse at det ser mørkt ut med tanke på å finne overlevende. Men inntil alt håp er ute så skal vi ikke si at alt håp er ute, sa Barth Eide på en pressekonferanse i Forsvarsdepartementet lørdag ettermiddag.

Forsvarsministeren gjorde det klart at flyet har truffet fjellveggen med stor kraft.

- Vi vet nå at det foreligger en svært alvorlig flyulykke. Våre tanker går nå til de pårørende som har levd flere dager i stor uvisshet. Dette er en svært tung dag for Forsvaret, for meg personlig og ikke minst for avdelingen og de som er berørt, sa han.

Forsvarssjef Harald Sunde sier redningsarbeidet vil ta lang tid.

- Vi konstaterer at deler av flyet er spredt utover et meget stort område. Det er et bratt fjellmassiv med dype bresprekker, og vi vet at vrakdeler er spredt på begge sider av fjelltoppen. I tillegg er det kommet nysnø i området som vanskeliggjør arbeidet. Derfor må vi forberede oss på at dette kommer til å ta lang tid, sier Sunde til NTB. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere