Barth Eide innrømmer ulovlig overtid

Oslo (NTB): Forsvarsminister Espen Barth Eide (Ap) innrømmer at medarbeidere i Forsvarsdepartementet har arbeidet mer overtid enn det som er tillatt.

Barth Eide skriver i et brev til Høyres arbeids- og sosialpolitiske talsmann, Torbjørn Røe Isaksen, at en kartlegging av registrert overtid i den avdelingen som har vært tyngst involvert i utarbeidelsen den nye langtidsplanen for Forsvaret, «viser at et fåtall saksbehandlere i en kortere periode overskred begrensningene i forhold til hva arbeidsmiljøloven tillater».

Brevet er et svar til Røe Isaksen som har sett med bekymring på arbeidssituasjonen til Barth Eides ansatte, skriver VG. I brevet spør Isaksen om det i departementets arbeid med langtidsplanen er konkret sikret at tjenestemennene i Forsvarsdepartementet jobber innenfor gjeldende regelverk for arbeidstider.

Bakgrunnen for brevet er at verken forsvarssjefen eller noen av hans 180 medarbeidere, ville, kunne eller orket holde foredrag for Frps sentralstyre tidligere i år, noe Frp reagerte kraftig på.

Departementsråd Erik Lund-Isaksen i Forsvarsdepartementet begrunnet avslaget med at de som ville vært aktuelle, var involvert i en tilnærmet døgnkontinuerlig innspurt i langtidsplanleggingen, og at det var umulig få noen til å stille.

- Vi tok en vurdering på om vi likevel skulle sende noen av dem som holder på med dette. De jobber 23 timer i døgnet, så det var helt uaktuelt, sa Lund-Isaksen til VG og la til at «de jobber så de nesten ikke står oppreist». Han modererte seg deretter til at medarbeiderne jobbet 17 - 23 timer i sluttfasen før fremleggelsen av langtidsplanen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.