RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Barth Eide optimistisk etter møte i USA

Washington (NTB): Forsvarsminister Espen Barth Eide (Ap) sier etter et møte med sin amerikanske kollega torsdag at han tror Norge får sine kampfly som planlagt i 2018.

- Jeg er mer optimistisk nå enn før jeg kom til USA, sier Espen Barth Eide til NTB.

- Vår tidsplan for det store volumet i 2018 ser ut til å holde og passe godt med amerikanerens planer. Men det er selvfølgelig ikke helt sikkert. Ikke alle budsjetter er ennå på plass, legger han til.

Barth Eide hadde da nettopp avsluttet et møte i Washington med den amerikanske forsvarsministeren Leon Panetta, den amerikanske forsvarsledelsen i Pentagon og senator John McCain.

- Jeg sa til Panetta at vi er en tung partner, og at vi er svært opptatt av å få flyene levert på slutten av levetiden til våre F-16-fly. Panetta svarte at han har 100 prosent tiltro til programmet, han ønsker flyene - dem skal han ha selv om det blir kutt andre steder, sier Barth Eide.

Ettersom det amerikanske forsvaret selv er den største kjøperen av kampflyene som Norge nå venter på, tror Barth Eide at dette vil sørge for at prisen holdes nede. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere