Bas på Momarken ikveld?

Alf Stordal tar med seg tre hester til Momarken i kveld. Av disse har han mest tro på Kringelandbasen.

24.04.07 16:03

Her finner du Nettavisens tips til V5A på Momarken.

Her finner du tipsene til V5B.

5 Kringelandbasen (7. løp/V5b-3) likte ikke banen på Mysen sist og skoløst ble helt feil. Med to galopper innlagt, gikk han likevel et fullt godkjent løp til femte. Normalt er ikke Pajaprins-sønnen så usikker og i kveld jakter han revansj på Momarken. I kveld råder Alf Stordal konkurrentene om å bare la "Basen" ligge i front, det gagner dem alle best...

- Jeg har en uhyre startrask hest og kusken har egentlig bare ett valg, å henge på! Deretter vil jeg råde konkurrentene å ikke bryne seg på ham, for min hest er uhyre sterk og forsvarer seg med nebb og klør fra tet. Formen er fin for tiden, og sist satt han fast med masse krefter. Uten galopp, skal dette være min beste sjanse for dagen, men Åspe Kvikk er også en løve fra tet.

Det er ikke vanskelig å tyde fra det utsagnet at 4 Åspe Kvikk (8. løp/V5b-4/DD-1) også skal kjøres for tet, men dette er en mer variabel type.

- Jeg er helt sikker på at 4 Åspe Kvikk vinner fra tet, men først må han komme seg dit. Auto er en fordel, men nå må han med sko, det er en ulempe. Han har vunnet løp med framsko tidligere, men han er mer stabil uten sko. Jeg var dessuten ikke helt fornøyd med ham sist og er litt usikker på ham. Det er en type som er avhengig av at det stemmer 100 % for ham. Uansett møter han lettere lag, er god for rekordforbedring og slett ikke ueffen. Skulle han komme seg til tet uten galopp, er det en vinner, forteller den dyktige Alf Stordal som også har med seg en tredjehest på transporten.

1 Horni Tyr (3. løp/V5a-2) har startet bare èn gang i år og det endte i galopp. Nå har Friggbest-hingsten fått to måneders pause og kommer ut fra et perfekt utgangspunkt.

- Jeg tar med meg 1 Horni Tyr siden jeg allerede skulle til Mysen. Han er ikke satt opp spesielt til dette løpet og jeg tar det som et oppkjøringsløp. Førstesporet betyr ingenting for hans del, for han er uvanlig treg ut fra start. Jeg er fornøyd om vi er med i hovedfeltet etter to hundre meter. Han er en type som tåler å gå i sporene og vi må nok fremover etter hvert. Men, han er mest med på tur og jeg forlanger ikke så mye av ham i dag, selv om han har et veldig fint løp. Han er en liten outsider, men jeg har mer ambisjoner til ham senere i vår, uttaler Stordal.

Kilde: rikstoto.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag