RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

BASF ser ingen bedring

Sist oppdatert:
Det store tyske kjemikalie- og gjødselkonsernet BASF ser ingen bedring ut året, og forventer en svekkelse av driftsresultatet i tredje kvartal sammenlignet med fjoråret
Ifølge BASF må det store bestrebelser til skal konsernet klare å levere et resultat for hele 2003 som er bedre enn fjoråret. Det tross et driftsresultat før ekstraordinære poster i andre kvartal som var noe bedre enn i samme periode i fjor.

Utsiktene for andre halvår er ifølge konsernsjef Jürgen Hambrecht svake, og det kan ikke forventes noen bedring i økonomien før tidligst i fjerde kvartal. Utsiktene for tredje kvartal er svake, basert på ordreinngangen i andre kvartal. Hambrecht forventer derfor en omsetning på nivå med fjoråret, men et driftsresultat som vil bli svakere enn i samme periode i fjor.

- Høy arbeidsløshet, som fortsetter å stige i eurosonen og USA, indikerer at vekst utløst av privat forbruk er usannsynlig. Signalene fra våre kunder har heller ikke vist noen tegn på oppgang på kort sikt, sier Hambrecht i en kommentar.

Det store tyske konsernet fikk et driftsresultat før ekstraordinære poster på 832 millioner euro, etter en omsetning på 8,2 milliarder euro. Salget var 1,6 prosent under samme periode i fjor, mens driftsresultatet var 1,2 prosent høyere. Det er i hovedsak den svekkede dollaren som er årsaken til omsetningsfallet, for salgsvolumet økte med 3,2 prosent og prisene med 3 prosent.

Selskapets nettoresultat endte på 195 millioner euro, en svekkelse på 61 prosent, og dette forklares med en negativ engangs skatteeffekt på 124 millioner euro, i tillegg til ekstraordinære kostnader i driften på 58 millioner.

Alle BASFs divisjoner er nå tilbake i svart, og det er spesielt gjødseldivisjonen som har vist en positiv utvikling.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere