RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Båt kantret - én funnet omkommet

Foto: Sørbø, Krister (SCANPIX)
Sist oppdatert:
En liten båt kantret ved Holmenskjæret i Asker.

Politiet i Asker og Bærum politidistrikt bekreftet at den bevisstløse personen som ble plukket opp etter kantringen er omkommet.

En mann i midten av 60 årene fra Oslo, opplyser operasjonsleder Lasse Hagen i Asker og Bærum politidistrikt.

Politiet meldte klokken 19.06 at alle nødetater var på vei etter melding om at tre personer var havnet i vannet ved Holmenskjæret i Oslofjorden onsdag kveld.

Båten kantret i Holmenfjorden. Et vitne til ulykken sto på Landøya og ser at en liten båt med 3 personer har kantret. Alle ligger i vannet etter ulykken, rundt 800 meter fra land - mellom Holmen fjordhotell og Holmenskjæret.

Klokken 19.22 var en båt på stedet tar opp 3 personer, en av personene var livløs. Disse ble fraktet til Holmenskjæret, hvor AMK sto klar med både helikopter og ambulanse. Klokken 19.40 opplyser Hagen at det fortsatt jobbes på stedet med livreddende førstehjelp.

Ifølge Budstikka.no har det tilsynelatende gått bra med to av passasjerene, en mann og en kvinne. Tilstanden for den tredje personen var først kritisk og uavklart, men livet sto ikke til å redde.

Båten som gikk under var en GH 15, som tok inn vann. Ifølge politiet er dette grunnen til at den kantret.

Politiet varslet Hovedredningssentralen (HRS) om ulykken klokken 19.05, opplyser redningsleder Andreas Bull til NTB. Da var AMK-sentralen og brannvesenet allerede varslet, og sistnevnte har sendt dykkere til stedet.

HRS har sendt ut Sea King redningshelikopter og redningsskøyte.

- Vi fikk også Tjøme radio til å gå ut med en May Day. En privatbåt er nå på stedet og deltar, sier Bull.

Saken oppdateres.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere