Båt med fire tyske turister sank etter påkjørsel

Kjørt på en båt med fire tyske turister, slik at båten sank og de måtte svømme i land.

27.06.13 15:25

Skånevik (NTB): En båt tilhørende et fiskeoppdrett i Skånevik i Etne kommune i Rogaland skal ha kjørt på en båt med fire tyske turister, slik at båten sank og de måtte svømme i land. De fire fisket nær oppdrettsanlegget.

Politiet fikk inn melding om hendelsen klokken 16.15 tirsdag ettermiddag.

De fire tyske turistene i alderen 50-70 år var ute og fisket i en 20 fots trebåt da en stålbåt skal ha kjørt inn i dem med vilje, ifølge Haugaland og Sunnhordland politidistrikt.

Turistene har forklart at båten begynte å ta inn vann etter påkjørselen, og at den sank før de nådde land. De tyske turistene opplevde situasjonen som svært dramatisk, ifølge politiet.

Utleieren av trebåten, Lars Moe, mener det ikke er første gang det har oppstått konflikter mellom turister og oppdrettsanlegget.

- Det har oppstått aggressivitet tidligere. Men det er første gang at det har fått et så alvorlig utfall, sier Moe til Bergens Tidende.

Det er ikke lov å fiske nærmere enn 100 meter fra oppdrettsanlegg, ifølge Fiskeridirektoratet.

- Vi har avhørt begge parter i denne saken, og det er klart at de har hatt kontakt på sjøen. Vi oppretter sak på forholdet og vil fortsette etterforskningen, sier operasjonsleder Jarle Utne-Reitan til NTB. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.