Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Båteksplosjon i Sandefjord

Foto: Teigen, Trond Reidar (Scanpix)
Sist oppdatert:
Båten skal være i ferd med å tippe.

Det har vært en eksplosjon på et lasteskip som ligger til kai ved bedriften Oleon i Sandefjord.

Politiet opplyser om at det kom inn melding om et kraftig smell med en påfølgende røyksky klokken 15.47 tirsdag ettermiddag.

Det skal ha eksplodert i den framre delen av lasteskipet, og båten skal nå være i ferd med å tippe over. Det jobbes nå med å stabilisere skiper, skriver Sandefjords Blad.

Sperret område
Alle nødetater har rykket ut i forbindelse med hendelsen. Politiet har sperret av et stort område.

Brannvesenet opprettet en sikkerhetssone på 1500 meter rundt båten, beboere bør holde seg inne, oppfordrer politiet rett etter eksplosjonen.

Brannvesenet har klokken 17.30 gjort en ny vurdering når det gjelder gassfare etter eksplosjonen, og har kommet fram til at målingene viser at det ikke er helse- eller eksplosjonsfare, og publikum kan bevege seg som normalt igjen utenom fabrikkens områder, opplyser politiet.

En til sykehus
Like før klokken 18.30 ble politiets sperringer opphevet, bortsett fra selve hovedporten, opplyser operasjonsleder i Vestfold politidistrikt, Åge Haakonsen.

Et av mannskapene, en 57 år gammel mann ble kjørt til sentralsykehuset for sjekk, han skal være lettere skadet.

Etter at resterende tanker er utluftet, vil politiets teknikere og arbeidstilsynet starte sitt arbeid

Ulvolig lagret
Båten lå ved kai for å fjerne slam fra tankene ved anlegget, dette skal ha vært lagret der på ulovlig vis, det skal ha vært i forbindelse med overføringen av slaminnholdet at eksplosjonen skjedde, skriver Sandefjords Blad.

I går skrev avisen at daglig leder ved Oleon, Jan Rørvik Johnsen håpet at utlastingen av avfallet ville starte tirsdag, etter at båten snart hadde ligget ved anlegget i to uker.

-Vi er ikke helt enige om utlastningsplanen ennå. Vi vil gjerne ivareta alle sider av sikkerheten før vi setter i gang. Men det er i alle fall ikke lenge før vi begynner nå, sa han da.

Advarte
Bellona advarte mot eksplosjonsfare i Sandefjord for en tid tilbake.

- Dette er akkurat det hendelsesforløpet vi advarte mot.

Han mener alle de involverte selskapene har opptrådt uansvarlig i saken, og legger også noe av skylden på oljeindustrien, som er opphavet til det farlige avfallet som ble lagret ulovlig på Oleon.

- Det er kaos i oljeindustriens avfallsbransje. Nå må oljeselskapene bli med på å få ryddet opp i svineriet de skaper, sier Hauge.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!