*Nettavisen* Nyheter.

Båtfører: - Sikker på å bli beskutt, men var ikke redd

Oslo (NTB): Oddvar Hansen, som transporterte deler av Delta-styrkene over på Utøya, sier de forberedte seg på å bli beskutt. - Det har vært tøft i etterkant, men var helt greit da, forklarte han i retten.

Hansen dro ut med samboeren sin og hadde fått i land flere ungdommer da en av politimennene på landsiden spurte om de kunne bistå politiet ved Storøya. Beredskapstroppen hadde da først havarert med en gummibåt. Da Hansen møtte dem, kjørte de sakte i en overfylt skjærgårdsjeep.

- Delta-troppen hoppet over i båten vår, og jeg satte kursen mot Utøya. Jeg spurte hvor de ville i land, og han som hadde kommandoen svarte «Det kan du velge», forklarte Hansen i retten.

Hansen valgte brygga på Utøya, siden han antok at gjerningsmannen befant seg i et annet område. På vei inn sto to av Delta-styrkene forrest med skjold, mens de andre prøvde å bøye seg ned.

- Vi ble enige om at vi måtte regne med at en av oss ble skutt, men at vi skulle fortsette allikevel. Det er et tøft valg nå i etterkant, men der og da var det helt greit. Og dette er ikke noe jeg bærer nag til politiet for. Vi var der for å få politiet over så fort som mulig, og skulle de ha kjørt oss på land først, ville det tatt mer tid, sa Oddvar Hansen.

Etter å ha satt politiet i land fortsatte Hansen med å hente flere ungdommer. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag