Båtfører kommet til rette etter stor redningsaksjon

Mens redningsaksjonen pågikk satt mannen på en hytte i Sverige.

02.08.14 11:41

(f-b.no) Store letemannskaper har i hele natt søkt etter en mann som forsvant fra Olseng Marina ved 02.30-tiden natt til lørdag. RS Horn Flyer, RS Sundt, Sea King redningshelikopter og båter fra Røde Kors har deltatt i søket. Klokken 10.46 ble altså mannen funnet.

- Han hadde kjørt til en hytte i Lervik i Sverige - ikke langt unna der vi søkte etter ham, opplyser vakthavende redningsleder hos Hovedredningssentralen på Sola, Asbjørn Viste, til Fredriksstad Blad.

Mannen hadde vært i kontakt med en kamerat og funnet ut at det var han de lette etter.

- Deretter tok han kontakt med oss, og alt skal stå bra til med ham. Han er nå på vei over til Røsneskilen, sier redningsleder Viste, som ikke vet noe om årsaken til at han la om kursen mot Sverige.

- Det bryr ikke vi oss noe om. Det viktigste er at det har gått bra med mannen, sier han.

Skulle til Halden

Mannen som det har vært søkte etter skulle til Halden i natt - i en 15 fots plastbåt med en 50 hk påhengsmotor.

- Vedkommende ble sist sett ved Olseng Marina ved Karlsøya i Skjeberg. Han skulle da kjøre til Røsneskilen i Halden. Siden har ingen sett ham, og letemannskaper har vært i sving siden klokken 02.35 i natt, opplyste politiets operasjonsleder i Østfold, Arne Haraldstad til f-b.no lørdag morgen.

RS Horn Flyer var første båt som ble satt inn i søket.

- Det er meget god sikt, og gode forhold. Vi har søkt i en radius på cirka 70 mil, og har blant annet vært innom Sekken, Singlefjorden og Skjebergkilen, uttalte skipper Svein Åge Olsen i morges, før de valgte å sette kursen mot land.

- Vi må få oss noen timer søvn, så nå er redningsskøyta fra Moss - RS Sundt - på vei for å bistå i søket. I tillegg er jo da også redningshelikopteret i luften over oss, samt at Røde Kors deltar med en båt, fortalte han.

Bjørn påkjørt på E6 - politiet advarer37 druknet etter å ha trosset badeforbud

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.