RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Båtkupp i millionklassen

Her er drømmebåten til Rema-pris.

Riktignok er det kun Rema-Reitan selv som har råd til å kjøpe den, men det er likefullt den billigste Azimut 68 som ligger ute for salg.

Se flere bilder i fotokarusellen i bunnen av artikkelen.

Båten er et smykke, hvis du har sans for flott italiensk design og elegante løsninger. Her er det ikke harry-plysj som mange amerikanske konkurrenter ofte ikler båtene sine, men vakkert treverk og friske moderne farger, samt mange praktiske løsninger.

VIP-suite
Båten har ikke oppholdsrom under dekk, men en flott løsning bak cockpit. Her er det plass til seks i den ene sittegruppa, og den romslige flatskjermen ligger skjult i bordet. Plassen som konstruktørene har spart på denne løsningen, gir stor plass i sovero0mmene under dekk. Både captains cabin, VIP-suiten og gjesterommet er store og gir en deilig romfølelse. (Teksten fortsetter under bildet.)

I tillegg er båten eller kanskje yachten for å bruke et mer korrekt uttrykk utstyrt med en liten kjøkkenløsning/bysse ved vinduet under dekk. Praktisk.

Innvendig har båten mørkt treverk, men uten at det blir dystert eller får et harry-preg. I tillegg gir slikegardinene et diskre luksuriøst inntrykk.

Da båten ble lansert i 2005, ble den minimalistiske bruken av lys, kombinert med mørkt treverk og elegante farger, karakterisert som noe helt nytt. Og det ble trukket paraleller til signatur-båter som Wallypower 118.

Å sitte bak rattet eller kanskje mer korrekt joysticken i cockpit må være en hver båteiers drøm. Den er utstyrt med det siste innen manøvreringsteknologi. Den computerkontrollerte joysticken som samkjører thrusterne med hovedmotoren gjør manøvreringen inntil kai til en glede. Det er sjelden med slikt utstyr i en båt av denne størrelsen.

Faks og garasje
Og gleden ved å kjøre denne farkosten blir ikke mindre i rom sjø. Topppfarten er på 37 knop, motoren er på beskjedne 1300 hk, og bensintanken er på 845 liter - og det trenger du nok!

Ellers er utstyrslista nesten like lang som båten selv. her er naturlig nok det du trenger av radarustyr, telefonsystemer, autopilot, søkelamper, Båten har selvrfølgelig eget trådløst nett, egen fax, satelitt-tv, egen jetski-rampe, samt en minigarasje for lagring av annet viktig utstyr.

Og er det noe mer du føler mangler på lista har den helt sikkert det også.

Prisen, vel hvis du ikke heter Rema-Reitan, bør du nok selge både hytta, huset bilen og kanskje bikkja med, før du tar opp et par nye huslån. Denne båten ligger ute for salg i USA til 1.775.000 dollar - eller nærmere bestemt 9.120.000 norske kroner - før eventuelle avgifter til Norge ved import.

Se mer av båten i bildekarusellen, og drøm videre!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere