*Nettavisen* Nyheter.

Batteritid: 24 timer

Her er laptopen som virkelig holder hele dagen.

11.09.08 10:33

Bærbare datamaskiner har typisk 2,5 til 6 timers batterikapasitet, men det siste året har det virkelig begynt å skje noe med batterikapasiteten for de som ønsker det lille ekstra.

Klikk på bildet for å forstørre.

Et døgns kapasitet
Dell lanserte nylig sin nye E6400 som i beste fall kunne ha 19 timers kapasitet, men nå slår HP virkelig på stortromma med sin nye EliteBook 6930p som kan leveres med en konfigurasjon som gir et helt døgn batterikapasitet.

For å få den kraftige kapasiteten må maskinen utstyres med HPs store Ultra Capacity Battery, harddisken må være SSD som ifølge HP i seg selv skal øke batterikapasiteten med 7 prosent. En splitter ny LED-basert LCD-skjerm må også benyttes, som skal øke kapasiteten med fire timer.

Men Vista?Å nei...
Og skulle du tro at du tro at du kunne benytte Windows Vista og få denne batterikapasiteten må du tro om igjen. HP sier eksplisitt at du må benytte deg av Windows XP. Og så Microsoft som mente at Vista skulle være bra for batterikapasiteten da¿

Maskinen er utstyrt med en 14,1 tommers skjerm, og vekten skal begynne på 2,1 kilo. Med det kraftige batteriet er nok dette dog langt fra sluttvekten.

Stiv pris
Noen endelig pris for hvor mye maskinen vil koste med spesifikasjonen som gir deg maks batterikapasitet unngår HP glatt å oppgi. Det kan også være greit å påpeke at 24 timers batterikapasitet måles ved at maskinen står påskrudd, men ubrukt. Det blir neppe mulig å se 24 timer med film. Men det gjelder alle oppgitte batterikapasiteter på bærbare maskiner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag