Gå til sidens hovedinnhold

Båttur i pinsen? Slik sjekker du været langs kysten

Sjekk værvarsel, vindvarsel og bølgevarsel før du tar turen ut på sjøen i pinsehelga.

Har du tenkt deg ut på vannet i pinsehelga? Det kan både bli litt ekstra vind og bølger lengst nord og lengst sør i landet på lørdag, opplyser Meteorologisk institutt.

De minner om at du kan sjekke været langs kysten på Yr.

Se bølgevarsel på Barentswatch

Se farevarsel på Yr.no her

Sjekk badetemperaturer her

Midt-Norge: - Lange perioder med sol

- Det blir en helg med lavtrykk på alle kanter, uttalte statsmeteorolog Martin Granerød til Nettavisen onsdag.

Noen har likevel bedre utsikter enn andre. Pinsehelgens værvinner ser nemlig ut til å bli de midtre delene av landet.

- Selv om det ligger an til skiftende skydekke, så blir det lange perioder med sol i store deler av Møre og Romsdal, Trøndelag og Nordland, skrev Meteorologisk institutt på Twitter og kommer med en klar anbefaling for deg som befinner deg i denne delen av landet:

- Finn fram solbrillene!

Østafjells: - Gløtt av sol

Østafjells ligger det an til at flere nedbørsområder skal passere i løpet av helgen. Det gir regn både lørdag, søndag og mandag, andre pinsedag.

- Det er en skyet værtype som vil dominere. Når nedbør skal passere, blir det i perioder oppholdsvær og lettere skydekke, og det kan bli gløtt av sol. Men alt i alt har vi en regnfull værsituasjon i vente, sier meteorologen.

- Også vestover er det ganske tungt med skyer. Det gir perioder med nedbør. For Vestlandets del er det nedbør særlig søndag og mandag, mens lørdag ser litt bedre ut. Det kan også bli perioder med sol på Vestlandet, hvis man er heldig, sier Granerød.

Temperaturene gjennom helgen ventes å ligge på rundt 15 grader på det meste, både i øst og vest.

- Kanskje kan det komme opp i 16-17 grader, så det er forholdsvis høye temperaturer, sier meteorologen.

Lite skyer i nord

Nordover venter meteorologen gradvis bedre vær. Fra Romsdal og nordover ligger man litt bedre plassert denne gangen. Det ventes delvis skyet vær og perioder med sol gjennom helgen.

- Helt opp til sør i Troms fylke venter vi en situasjon hvor det periodevis er lite skyer. Temperaturene for Midt-Norge og Møre og Romsdal ventes å nå 11-13 grader midt på dagen.

I Troms venter meteorologen skyet og delvis skyet vær gjennom helgen.

- Det kan bli ganske fint vær der, men også perioder med skyet, skiftende skydekke. Helt nord i Troms og østover blir det mer skyer. Det ventes temperaturer på 5-10 plussgrader gjennom helgen, sier Granerød.

For Finnmark varsler meteorologene snø fra natt til lørdag. Det er ventet mellom 10 til 25 centimeter snø på 24 timer, mest i indre strøk over 300 meter.

- Vi har derfor sendt ut gult farevarsel for snø, skriver meteorologene på Twitter.