Gå til sidens hovedinnhold

Båtulykke i Telemark - én funnet omkommet

Miniubåt er satt inn i søket etter savnet mann (20) etter båtulykken i Drangedal.

En person er bekreftet omkommet etter en båtulykke på innsjøen Toke ved Merkebekk i Drangedal. Politiet har nå satt inn en miniubåt i søket etter en savnet mann (20).

Kjørte på skjær
Ulykken skjedde da båten kjørte på et skjær eller en holme, opplyser Telemark politidistrikt. Letingen etter ytterligere en person som er savnet fortsetter. Fem personer er brakt til sykehus etter ulykken.

Røde Kors og frivillige er ute med cirka 50 personer som foretar søk på land og på øyene. Dykkere søker i vannet der hvor ulykken skjedde, opplyser politiet i Telemark.

Politiets operasjonsleder Elise Gotliebsen opplyser at personene som var involvert i ulykken alle er lokale ungdommer i alderen fra 17 til 22 år. Det er to kvinner og fire menn.

Personen som er funnet omkommet er en mann i begynnelsen av 20-årene, skriver Telemarksavisa på nett.

Savnede er fortsatt ikke funnet, melder Telemark politidistrikt klokka 12.54. Røde Kors og frivillige er ute med ca 50 personer som foretar søk på land og på øynene. Dykkere arbeider med å søke i vannet der ulykken skjedde. I løpet av en times tid vil det bli satt inn en miniubåt (ROV) i søket. Politiet er i gang med avhør av vitner og de som var i båten.

Fikk melding natt til søndag
Klokka 00.44 fikk politiet telefon fra en person som meldte at det hadde skjedd en ulykke med båt på Toke ved Merkebekk i Drangedal. Det ble meldt at det var sju personer i båten og at det var snakk om personskade.

Politiet varslet umiddelbart AMK og brannvesen samt Hovdredningssentralen. Hovedredningssentralen sendte et Sea King-helikopter fra Rygge til stedet.

Ulykkesstedet ligger i nærheten av Ytre Vefall, opplyser politiet.

Politiet tok seg ut i en båt som lokaliserte fire tilskadekomne. De ble brakt på land og tatt hånd om av ambulansepersonell. Kort tid etter ble en femte person funnet av redningshelikopteret og brakt til ambulanseplass.

Båten ble lokalisert og dykkere fant etter kort tid en person som var omkommet.

Politiet leter søndag morgen fortsatt etter en savnet person.

Fem til sykehus
Fire personer ble kjørt til Sykehuset Telemark med ambulanse. En person ble fløyet til Oslo universitetssykehus, Ullevål. Tilstanden til denne personen er stabil.

Det kommunale Kriseteamet i Drangedal er varslet og vil ta hånd om alle pårørende, heter det i politiets pressemelding.

Politiet kan foreløpig ikke si noe årsaken til ulykken.

Den yngste av ungdommene som var med i ulykkesbåten var født i 1994, den eldste i 1989.

Det søkes nå på øyer i området med Røde Kors og politihund. Dykkere er på vei for å foreta søk i vann.

Drangedal kirke åpnet søndag klokka 09.00 for å ta i mot personer som ønsker å samtale om ulykken.

- Vil prege oss i lang tid framover
Drangedal kommune skriver på sin nettside at kommunen bistår med det de kan. Kommunens kriseteam er satt i sving, og helsepersonell er samlet på Røde Kors-huset, der de som har behov for det kan møte.

- I dag er det 1. mai og offentlig høytidsdag. Kommunen vil ikke flagge ved sine bygg i dag. Denne tragiske ulykken vil prege oss i lang tid framover, skriver ordfører Nils Tore Føreland på kommunens nettside.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis