RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

FORTSETTER LETING: I løpet av torsdag ettermiddag ble det hentet opp to personer fra vannet som senere ble erklært døde på sykehus. En tredje person er fortsatt savnet.
FORTSETTER LETING: I løpet av torsdag ettermiddag ble det hentet opp to personer fra vannet som senere ble erklært døde på sykehus. En tredje person er fortsatt savnet. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)

Båtulykken i Seljord: Etterforsker hvorfor de involverte ikke brukte redningsvest

Sist oppdatert:
Politiet i Telemark vil etterforske hvorfor de involverte i båtulykken på Seljordsvannet var i båten og hvorfor de ikke brukte redningsvest.

- Politiet har sikret båten som ble brukt. Det er en del av politiets etterforskning å avdekke bakgrunnen for at personene oppholdt seg på vannet og omstendighetene rundt bruk av båten, blant annet bruk av redningsvester, sier driftsenhetsleder Sigrid Dahl ved Sør-Øst politidistrikt til Nettavisen.

Les også: Setter inn miniubåt i søket etter savnet person i Seljordsvatnet

Det var klokka 14.18 torsdag at politiet via AMK-sentralen fikk melding om en båt som hadde kantret ved Vesleøy på Seljordsvannet.

Tre personer hadde reddet seg i land og tre personer var savnet. Det ble umiddelbart iverksatt en større redningsaksjon. Dykkere og helikopter var blant ressursene som ble satt inn.

En person fortsatt savnet

I løpet av ettermiddagen ble det hentet opp to personer fra vannet som senere ble erklært døde på sykehus. En tredje person er fortsatt savnet.

Det er søkt etter vedkommende gjennom natta, og søket fortsetter fredag med betydelige ressurser, opplyser politiet.

De involverte i hendelsen er seks personer tilknyttet Nome videregående skole og Nome og Bø voksenopplæring, hvorav fem elever og en lærer, opplyser politiet.

- Var flyktninger

Fem av dem som var med på båtturen, var skoleelever og gikk på videregående eller voksenopplæring, opplyser rådmann i Bø kommune Åse Egeland til Dagbladet.

Avisa skriver at det er to unge menn på 19 og 20 år som er omkommet.

Den ene mannen som er bekreftet død etter ulykka, hadde flyttet til Norge alene, uten familie, ifølge Egeland. Den andre omkomne var i familie med de tre overlevende etter båtulykken.

Egeland forteller at de pårørende er varslet.

Ifølge NRK Telemark er de to døde mennene fra Syria og Somalia.

Personen som politiet fortsatt søker etter, var lærer i kommunen, får avisen opplyst.

Opplysningene om hvem de to omkomne og den savnede er, er opplysninger politiet ennå ikke har bekreftet.

Skjedde i skolens høstferie

Hendelsen skjedde i skolens høstferie. Om turen til Seljord skjedde i skolen og voksenopplæringens regi eller om det var en privat tur, er noe politiet foreløpig ikke kan svare på.

- Dette er blant de tingene vi vil finne ut gjennom etterforskningen, sier Dahl til Nettavisen.

Hun kan heller ikke svare på om de involverte var svømmedyktige.

Politiet har ennå ikke gått ut og identifisert de omkomne og personen som er savnet, men sier at de ønsker å forsikre seg om at alle pårørte er varslet.

Parallelt med søk etter savnede og etterforskningen av saken arbeider politiet med å støtte krisehåndteringen i de tre involverte kommunene.

- Dette vil prege skolen

Fredag var flagget på Nome videregående skoles avdeling i Lunde firt på halv stang. Voksenopplæringen i Nome og Bø er også lokalisert her.

– Våre tanker går nå til de involverte og deres pårørende. Dette vil prege skolen vår framover siden skolen er både en læringsarena, men også en viktig møteplass for våre elever, sier rektor Marianne Dahlseng til NRK Telemark.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere

Mest lest