RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bayer snuser på norsk farmasiselskap

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): Den tyske farmasikjempen Bayer har fremmet et foreløpig forslag om oppkjøp av det norske farmasiselskapet Algeta. Bayer mener Algeta er verdt 14,8 milliarder kroner.

Algeta sendte før børsåpning tirsdag ut melding om at selskapet har mottatt et foreløpig forslag om oppkjøp fra farmasiselskapet Bayer. Forslaget innebærer en pris på 336 kroner per aksje. Aksjen steg rundt 30 prosent etter nyheten. Dagens siste handel ble gjort til 345,20 kroner per aksje, en oppgang på 30,5 prosent fra mandag. Oppgangen var den suverent største på Oslo Børs' hovedindeks.

I børsmeldingen påpeker Algeta at styret i selskapet nå har gått ut med denne informasjonen som følge av meldinger i flere medier. Algeta viser til nyhetsmeldinger om at Bayer foreslår å betale 306 kroner per aksje.

- Dette er feil. Det foreløpige oppkjøpsforslaget er på 336 kroner per aksje, opplyser styret i Algeta i børsmeldingen.

Styret påpeker videre at det ikke er sikkert at det foreløpige forslaget om oppkjøp vil føre fram til et salg. Forutsetningene for et eventuelt oppkjøp er heller ikke spikret fast, opplyser styret videre.

- Styret i Algeta har mottatt et foreløpig oppkjøpsforslag fra Bayer som enten kan eller ikke kan lede fram til en overtakelse. Diskusjonene er på et tidlig stadium og ytterligere kunngjøringer vil komme når det blir relevant, skriver styret i børsmeldingen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere