RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bayerns panteforslag får støtte fra egne

Sist oppdatert:
Bayerns forslag til ny pantelov får nå støtte av noen av de andre CDU-styrte forbundsstatene i Tyskland. Andre er fortsatt helt imot panten
Det går frem av en artikkel på magasinet Die Welts nettugave i formiddag.

Ifølge Die Welt så har CDU-kontrollerte forbundslandene Baden-Württemberg, Thüringen og Saarland signalisert støtte til Bayerns forslag om ny pantelov. Forslaget skal etter planen behandles i det tyske overhuset Bundesrat førstkommende fredag.

Det er imidlertid fortsatt en del konservative stater som er helt imot panteinnføringen, og det er ifølge Die Welt delstatene Hamburg, Niedersachsen og Sachsen-Anhalt.

Skulle Bayerns forslag også få støtte fra regjeringspartiene vil en ny lov etter all sannsynlighet passere Bundesrat holder dagens staus quo på CDU-siden seg. Det er imidlertid avhengig av at delstatene der regjeringspartiet SPD har kontroll, men CDU også er med i styringen, stemmer for.

Welt skriver også at miljøvernminister Jürgen Trittin vil true med utvidelse av panteordningen dersom det tyske overhuset nå ikke vedtar en ny pantelov som regjeringen kan svelge. Trittin har signalisert at regjeringen kan være med på linjene i Bayerns forslag.

Trittins ris bak speilet er upubliserte tall for returandelen for blant annet engangsemballasje for juice. Den vil vise at returandelen er under grensen på 72 prosent, og vil ved en publisering under dagens panteregime i Tyskland før til at dagens panteordning automatisk utvides til å gjelde juice, saft, vin og melk.

Bayerns kompromissforslag skal være sterkt motivert av et ønske om å unngå en utvidelse av dagens panteordning. Bayern har foreslått et enhetlig pantesystem med 25 cent i pant på engangsemballasje for øl, mineralvann og rusbrus.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere