RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

BBC får på pukkelen etter Cliff Richard-razzia

Den britiske popstjernen Cliff Richard er oppgitt over at BBC visste noe han selv ikke visste. At politiet skulle slå til mot huset hans i forbindelse med en påstått overgrepssak fra 1980-tallet. Her er han avbildet i forbindelse med en konsert han holdt utenfor Buckingham Palace i London i fjor.
Den britiske popstjernen Cliff Richard er oppgitt over at BBC visste noe han selv ikke visste. At politiet skulle slå til mot huset hans i forbindelse med en påstått overgrepssak fra 1980-tallet. Her er han avbildet i forbindelse med en konsert han holdt utenfor Buckingham Palace i London i fjor. (Reuters/NTB scanpix)
BBC er i hardt vær etter at de viste bilder fra politiets raid mot popstjernens hus torsdag.

Politiet i South Yorkshire i England, som torsdag ledet an i en razia mot Cliff Richards hus, og popstjernen selv, er i harnisk over at BBC visste om den kommende aksjonen og dermed var på plass med både reportere og kameraer, skriver Daily Mail.

I seks timer undersøkte politiet huset til den folkekjære artisten.

Politiet har sendt en formell klage til BBC hvor de gjør det klart at de sterkt misliker det som har skjedd.

Også Richard selv er meget forundret over at BBC fikk tips om den forestående politiaksjonen.

Les også: Cliff Richards hus ransaket av politiet

Popnestor Cliff Richard (73) avviser anklagene om overgrep mot en mindreårig gutt på 1980-tallet. Britisk politi ransaket torsdag hjemmet hans i Sør-England.

Politiet har ikke pågrepet noen i forbindelse med ransakingen, og Cliff Richard som er på reise i utlandet, sier at påstandene er fullstendig feilaktige, melder BBC.

En talsmann for politiet opplyste torsdag ettermiddag at ingen personer er pågrepet i saken, og at Cliff Richard selv ikke var til stede på eiendommen i Berkshire under razziaen.

Vil samarbeide
- I flere måneder har jeg vært kjent med påstandene som har sirkulert på sosiale medier på nettet om hendelser som skal ha skjedd langt tilbake i tid. Dette er fullstendig usant. Fram til nå har jeg valgt å ikke gi disse usanne ryktene noe oppmerksomhet, siden det kun vil fyre opp under dem. Men siden politiet har vært i min leilighet i Berkshire i dag uten varsel, vil dette nå komme fram i pressen, sier Cliff Richard i en uttalelse.

BBC var på plass da politiet torsdag aksjonerte mot Cliff Richards hus i Sør-England.


- Jeg er ikke i Storbritannia for øyeblikket, men vil selvfølgelig samarbeide med politiet om de ønsker å snakke med meg. Ut over å si at dagens anklager er fullstendig uriktige, så vil jeg ikke si mer om dette før politiet er klare med sin etterforskning.

I Portugal
Ifølge avisen Daily Mail er Richard for tiden på ferie i Portugal. Avisen skriver at politiet tok med seg en rekke gjenstander fra huset for nærmere undersøkelse.

- En ransakingsordre ble utstedt etter at politiet fikk inn en anmeldelse om en hendelse av seksuell karakter som går tilbake til 1980-tallet og som skal ha involvert en gutt som da var under 16 år, sier polititalsmannen.

Talsmannen opplyser videre at denne saken ikke har tilknytning til den såkalte Operation Yewtree, den store opprullingen av anklager om seksualforbrytelser og overgrep mot barn som nå er under etterforskning, og som har involvert en rekke britiske mediekjendiser som Jimmy Savile og andre.

Cliff Richard er en av Storbritannias mest kjente popartister. Han har solgt mer enn 21 millioner singler og hatt en rekke listetopper i løpet av karrieren.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere